Evet burada hepimiz kuşların sağlığı ve hayatı için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat gördüğümüz resimlerin bazılarında kafes dışkı içinde, o ortamda kuşun sağlıklı olması mucize. Kafes temizliğine , verdiğimiz yem ve gıdaların temizliğine dikkat ettiğimizde kuşumuza kolay kolay hastalık gelmeyecektir.
Erkek sultan papağanım Lütfü 3 yıl oldu benim ile birlikte. Dişi sultan papağanım Aşkım da 1 yıl oldu benim ile birlikte. Her şeylerine çok titiz davranıyorum ve Maşallah şimdiye kadar en ufak bir rahatsızlıklarını görmedim. Youtube ta bir çok sultan papağanı videosu izledim. Neredeyse hepsinde sultan papağanları uslu ve çok ağar hareket ediyor. Benimkiler uyumak dışında durduklarını görmedik. 2 azılı haydut
Bazen düşünüyorum, ben bunlara neyi fazla veriyorum da bunlar azıyor.
Bildiğim kadarı ile 1,5 - 2 yıl önce her türlü hayvan ilaçların eczanelerde satışı yasaklandı. Sadece veterinerler ilaç verebiliyor. Bu yüzden evcil hayvanımız hastalandığında ilk düşüneceğimiz şey veteriner olmalı ve en hızlı şekilde veterinere gitmemiz gerekiyor.
Veterinerler kuşlardan anlamıyor deniyor. Çoğunluğu için bu söz konusu değil. Kurtara bilseler o canlıyı kurtarırlar . Hastalık son evresine gelmiş kuş ölümle yaşam arasında gidip geliyor ve biz ondan sağlığına kavuşturmasını bekliyoruz. Ne yapabilir bu durumda veteriner ?