Muhabbetkusu.com.tr önerilerinizi bekliyoruz.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alpdna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aynı zamanda bu foruma yazma sebebim kuş yetiştiricilerin bu konularda birçok veteriner hekimden daha bilgili olması. konumun altına 1 arkadaş dışında kimse bir yorum yazmadı şikayetim bu yöndeydi. çünkü buraya yazma gerekçem kuş yetiştiricilerinin bu durumlarla çok fazla karşılaşması ve bu durum için artık kesin çözüm dedikleri ürünlerin olması.
 
bilgiler için teşekkür ederim. kuşta herhangi bir bit ve pire yok zaten 1 kez petshop( satış yapmak için kakaladılar) önerdi diye aldım ve kullandım. ardından iletişime geçtiğim pet veteriner arkadaşım bunun yerine ev sirkesini sulandırıp kullanmamı önerdi ve bunu yapmaya başladım. koruyucu bir önlem amacı ile. kuşum yaklaşık 11 aydır benimle. ve 11 ay içinde herhangi bir durum sezimlemedim ve düzenli olarak kontrol sağlayan bir kuş sahibiyim her gün kafes temizlenirken dışkısını kontrol ederim beklenmeyen bir durumla karşılaşınca ilk olarak veterinerlere danışırım. 7 8 gün önceye kadar böyle bir durumla karşılaşmadım. dışkı yanında kuşun dışkı yaptığı bölgenin temizliğine ağız içine de baktım. ancak yanına almış olduğum dişi kuş tarafından da bulaşmış olabilir. bu konuda pet veterinerler kedi köpek ve türevleri için bulunmaz nimet olabilir lakin kuş hakkında bilgileri olmadığı gerekçesiyle çok güvenemedim. ilaçları güvenemesemde kullanmaya başladım. bugün iki kuşumda çok sağlıklı umarım bir zarar görmezler. bu arada büyük kafeslerin temizliği için bir önerniz var mı acaba ? ve aynı zamanda kafeslerde olması gereken kalamar kemiği gaga taşı kumlu gaga taşı vb. ürünlerin temizliğini nasıl yapmalıyım? ve nazik cevabınız için teşekkür ederim.
Rica ederim benim kafesim de büyük üretim kafesi 45lik. Virkon-s kullanıyorum ben 1lt suya bi tatlı kaşığı karıştırılıyor kafesi tünekleri ve oyuncakları o suyla bezle siliyorum. Yem kaplarını suluğu vs suya batırıp çıkarıyorum sonra sıcak suyla duruluyorum. Kalamar kemiği gaga taşı gibi ürünler yıkanmıyor maalsf bu yüzden belli aralıklarla yenilenmesi gerekiyor bitmiyor ziyan oluyo derseniz de kırıp kafese o şekilde koymak daha mantıklı.
 
benim için kuşlarım paradan daha önemli :) değiştireceğim artık düzenli aralıklarla çok teşekkür ederim :)
 
Evet burada hepimiz kuşların sağlığı ve hayatı için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat gördüğümüz resimlerin bazılarında kafes dışkı içinde, o ortamda kuşun sağlıklı olması mucize. Kafes temizliğine , verdiğimiz yem ve gıdaların temizliğine dikkat ettiğimizde kuşumuza kolay kolay hastalık gelmeyecektir.
Erkek sultan papağanım Lütfü 3 yıl oldu benim ile birlikte. Dişi sultan papağanım Aşkım da 1 yıl oldu benim ile birlikte. Her şeylerine çok titiz davranıyorum ve Maşallah şimdiye kadar en ufak bir rahatsızlıklarını görmedim. Youtube ta bir çok sultan papağanı videosu izledim. Neredeyse hepsinde sultan papağanları uslu ve çok ağar hareket ediyor. Benimkiler uyumak dışında durduklarını görmedik. 2 azılı haydut 😀😀 Bazen düşünüyorum, ben bunlara neyi fazla veriyorum da bunlar azıyor.

Bildiğim kadarı ile 1,5 - 2 yıl önce her türlü hayvan ilaçların eczanelerde satışı yasaklandı. Sadece veterinerler ilaç verebiliyor. Bu yüzden evcil hayvanımız hastalandığında ilk düşüneceğimiz şey veteriner olmalı ve en hızlı şekilde veterinere gitmemiz gerekiyor.

Veterinerler kuşlardan anlamıyor deniyor. Çoğunluğu için bu söz konusu değil. Kurtara bilseler o canlıyı kurtarırlar . Hastalık son evresine gelmiş kuş ölümle yaşam arasında gidip geliyor ve biz ondan sağlığına kavuşturmasını bekliyoruz. Ne yapabilir bu durumda veteriner ?
Diğer şehirleri bilmem ama Eskişehirde Duru veteriner dışında geriye kalan tüm veterinerler bırakın tedavi etmeyi felan kuş tutmayı bile bilmediklerini söylüyorlar. Tamam kanatlı alanı farklı büyükbaş farklı vs. ama bir hayvan doktoru kuşu nasıl tutacağını elle nasıl mama yedirebileceğini bilmez mi??? Bilmiyor. Veteriner değil kedi/köpek doktoru demek ki...
 
Geri
Üst