Muhabbet kuşunun ölüm sebebini saptamak için veterinere götürülür mü?

mbp20

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce, pazartesi sabahı evden ayrılmıştık. Dün akşam eve döndüğümüzde; 8 yıldır evimizin neşesi olan Çikomuzu, kafeste yüzüstü vaziyette ölü olarak bulduk. Son 8 aydır kanadında büyüyen deri kitlesi vardı. Daha önce forumda da konusunu açmıştım. 5 ay önce veteriner ameliyatla kanadının alınması gerektiğini; bulunduğum şehirde gerekli ekipmanların olmadığını ve İzmir'e götürmemizin gerektiğini söylemişti. Bizde zor zamanlar geçirdiğimizden götüremedik ve maalesef hayatını kaybetti. Ben yine de biz evde yokken öldüğü için ölüm sebebini merak ediyorum. En azından içim rahatlasın istiyorum. Veteriner ön incelemeyle ölüm sebebi hakkında tahminde bulunabilir mi?

Kanattaki kitlenin fotoğrafı varsa atar mısınız?
Bu arada otopsi yaptırabilirsiniz.

Kanattaki kitlenin fotoğrafı varsa atar mısınız?
Bu arada otopsi yaptırabilirsiniz.
Buradan fotoğraf koymayı beceremedim hocam. Link olarak yükleniyor galiba. Bir deneyeyim yine. Otopsiyi veterinerde mi yaptıracağım ve cesedi tamamen parçalıyorlar mı?

Buradan fotoğraf koymayı beceremedim hocam. Link olarak yükleniyor galiba. Bir deneyeyim yine. Otopsiyi veterinerde mi yaptıracağım ve cesedi tamamen parçalıyorlar mı?
Evet otopsi yapılırken ayrıntılı incelemek için iç organlara falan bakılır dolayısıyla göğüs içi açılır. Kesme işlemi oluyor yani.

Foto için hızlıresim com sitesini kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kist değil tümör bu. İyi huylu veya kötü huylu olup olmaması önemli. Kötü huylu tümör ise ondan ölmüş olabilir tahminen.
O tümörden parça aldırıp incelettirme de yaptırabilirsiniz biyopsi.

Kist değil tümör bu. İyi huylu veya kötü huylu olup olmaması önemli. Kötü huylu tümör ise ondan ölmüş olabilir tahminen.
O tümörden parça aldırıp incelettirme de yaptırabilirsiniz biyopsi.

Tamamdır hocam. Çok sağ olun. Bakacağım artık. :(

Geri