Peki ciddi veya ölümcül bir durum yoktur değil mi hocamMerhaba,
Kötü koku bakteriyel, parazit veya mantar kaynaklı olabilir. Kuşunuza kokulu yiyecekler vermediyseniz örneğin soğan sarımsak gibi, kuşunuzu kanatlı kuş veterinerine muayene ettiriniz. Biz ilaç öneremeyiz. Kuşunuza kursak ve dışkı analizi yapılması ve sonuca göre teşhis konup tedaviye başlanması gerekir.
Ve ayriyeten şunu da belirtmek istiyorum çoğu zaman kafes tabanında geziniyor yani ordan yemek yiyorPeki ciddi veya ölümcül bir durum yoktur değil mi hocam![]()
Peki ciddi veya ölümcül bir durum yoktur değil mi hocam![]()
Kafes tabanında dışkılara bulaşmış yemlerle veya dışkılarla temas ettiyse bakteriyel hastalık olması yüksek ihtimal dahilinde.Ve ayriyeten şunu da belirtmek istiyorum çoğu zaman kafes tabanında geziniyor yani ordan yemek yiyor
Anladım hocam çok teşekkür ediyorum dediğiniz durumlar varsa uygun tedavi ile iyileşme durumu olur değil mi
Sindirim sistem problemleri. En güzeli dışkı tahlili yaptırmak ve bir an önce yaptırınAnladım hocam yemek yiyor halsiz huysuz değil ötüyor bende anlam veremedim
Hocam kusura bakmayın çok soru sordum ama son olarak bunu da söyleyeyim ağzında bişey tıkanmış olabilir mi çünkü ipleri çok kemiriyor ben farkında olmadan ip kemirim içinde tıkanmış olabilir mi
Tamamdır hocam çok sağolun1-) Kuşun videosunu paylaşın. Streamable isimli siteyi kullanabilirsiniz buraya linki paylaşın.
2-) Kafes tabanına beyaz peçete serin,kuş üzerine 6-7 tane dışkı yapınca buraya foto ekleyin. Hizliresimcom sitesini kullanabilirsiniz buraya linki paylaşın.
3-) Hassas teraziniz varsa kuşun ağırlığını ölçün ve belirtin.
4-) Kuşunuz gerçekten yemini yeterince yiyor mu kontrol edin. Yemliğine bakın yem kabukları var mı, kuşun kursağını kontrol edin tüyleri üfleyip. Yemler görülür zaten.
5-) Kafes tabanına ızgara takın mutlaka,kuş hiçbir şekilde dışkı ile temas etmemeli.
6-) Kafesinizi dezenfekte edin,virkon s öneriyorum.