Muhabbet Kuşunda Zatürre

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Limosko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Limosko

Yeni Üye
Merhabalar, muhabbet kuşumun birdenbire kulaklarının oradaki tüyleri açıldı ve garip bir görünüm aldı. Veterinere götürdüm ve zatürre olduğunu söyleyerek 4 adet ilaç verdi, 2 ay boyunca kullanmam gerektiğini söyledi. Bu kadar ilaç birdenbire fazla gelir mi? Çünkü ilaçları verdikten sonra kusuyor ve halsizleşiyor. Sizce bunlar yan etki mi? Süre de bana çok uzun geldi

Kuşun videosunu, Verdiği ilaçların neler olduğunu, peçete üzerine yeni yaptığı 4-5 dışkısını net çekerek paylaşın. Ağzında ve dışlkısında kötü koku var mı yok mu kontrol edin.

Video ekleyemedim fakat keyfi yerinde, yemek yiyor ve konuşuyor sürekli. Hasta gibi davranmıyor, sürekli kabarık durmuyor, salarsam uçuyor geziyor. Farklı bir koku yok. Sadece kulak akintisi var. Antibiyotik ve vitamin karışımı verdi hekim. Diğer ilaçların üzerinde akciğer ve karaciğer yazıyor ne olduklarını söylemedi

Video ekleyemedim fakat keyfi yerinde, yemek yiyor ve konuşuyor sürekli. Hasta gibi davranmıyor, sürekli kabarık durmuyor, salarsam uçuyor geziyor. Farklı bir koku yok. Sadece kulak akintisi var. Antibiyotik ve vitamin karışımı verdi hekim. Diğer ilaçların üzerinde akciğer ve karaciğer yazıyor ne olduklarını söylemedi
Veterineriniz iyiymiş. Yönlendirdiği tedaviyi uygulayın. Ama antibiyotik 2 ay kullanılmaz. Onu yanlış anlamış olabilirsiniz

Dışkıda baloncuk var. Karaciğer kaynaklı olabilir. Kuşunuz kaç gr ağırlığında?

Veterineriniz iyiymiş. Yönlendirdiği tedaviyi uygulayın. Ama antibiyotik 2 ay kullanılmaz. Onu yanlış anlamış olabilirsiniz
Karaciğer düzenleyici, akciğer destekleyici, 5’li vitamin ve antibakteriyel solüsyon yazmış ben antibiyotik olarak yazmışım mesajda. Hepsinden günlük birer damla veriyorum

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Antibiyotik kullanımı için genelde önerilen süre nedir ? Çünkü verilen tüm ilaçlar için 2 ay dedi veteriner. Bende emin olamadım
Anti bakteriyel dediği ilacın ne olduğunu sorun ulaşabiliyorsanız. Kimyasal antibiyotikler 5 gün en fazla 7 gün kullanılır.

Merhabalar tekrardan veteriner hekimi aradım ilaçları karışım yaptığını söyledi isim vermiyor maalesef. İki ay hergun hepsini kullansın dedi sanırım tek olarak antibiyotik vermedi
Anti bakteriyel dediği ilacın ne olduğunu sorun ulaşabiliyorsanız. Kimyasal antibiyotikler 5 gün en fazla 7 gün kullanılır.

Merhabalar tekrardan veteriner hekimi aradım ilaçları karışım yaptığını söyledi isim vermiyor maalesef. İki ay hergun hepsini kullansın dedi sanırım tek olarak antibiyotik vermedi
Antibiyotik vermemiş o zaman yoksa 2 ay uzun bir süre.

Veterinerin önerdiği şekilde kullanacaksınız yapacak bir şey yok.

Rica ederim geçmiş olsun. Gelişmeleri yazın.

Selamlar, bir haftalık ilaç kullanımı sonucu kuşumun kulağındaki şişlik ve akıntı düzeldi, dışkısı daha koyu yeşil ve düzgün hale geldi. Keyfi de gayet yerinde. Sadece ilaçları verirken sanırım bi tanesi soluk borusuna kaçtı bi nefesi kesilir gibi oldu gözlerini kapattı sonra da kustu zaten. Bu ilaç verme olayını 2 ay devam ettirmek durumunda olmak beni korkutuyor, tek başıma yapmak zorundayım ve gagasını da açmıyor artık öğrendi ilaç vereceğimi. Hekim ağızdan vermem gerektiğini söylüyor ama suyuna katılsa çok büyük problem olur mu sizce? İlaçları da ekledim fakat içerikleri hakkında bilgi vermiyor.

Selamlar, bir haftalık ilaç kullanımı sonucu kuşumun kulağındaki şişlik ve akıntı düzeldi, dışkısı daha koyu yeşil ve düzgün hale geldi. Keyfi de gayet yerinde. Sadece ilaçları verirken sanırım bi tanesi soluk borusuna kaçtı bi nefesi kesilir gibi oldu gözlerini kapattı sonra da kustu zaten. Bu ilaç verme olayını 2 ay devam ettirmek durumunda olmak beni korkutuyor, tek başıma yapmak zorundayım ve gagasını da açmıyor artık öğrendi ilaç vereceğimi. Hekim ağızdan vermem gerektiğini söylüyor ama suyuna katılsa çok büyük problem olur mu sizce? İlaçları da ekledim fakat içerikleri hakkında bilgi vermiyor.
Hocam bana kalırsa ağızdan vermeye devam edin. Çünkü suya hangi laçtan ne kadar katacağız, dozu nasıl ayarlayacağız belli değil. Hiç riske girmeyin bence. Çok tıkanırsanız artık yapamıyorum derseniz yazın o zaman düşünürüz.

Geri