@Selçuk YÜKSEL beye sordum çiçek hastalığı olabilir dedi. Virüs kaynaklı bir hastalık.
Size hastalık hakkında yazılmış bir paylaşımı da atayım okuyun..
Kuşlarda çiçek hastalığı, solunum yolu semptomları ve deri lezyonlarıyla belirgin. İlerleme, solunum sıkıntısını ve sekonder enfeksiyon riskini artırır.
exenveteriner.com
Okuyabilirsiniz.
Bu arada başka kuş var ise onu başka kafese koyun. Kafes,tünek,suluk yemlik oyuncaklar vs geniş spektrumlu dezenfektan ile temizlensin. Virkon s öneririm. Bunun için. 50 gr almanız yeterli olur bir müddet. Kafesinizi her zaman virüs,mantar,bakterilere etki eden dezenfektan ile temizleyin..
Çiçek hastalığı sebepleri arasında kuşların dışkılarından bulaşma,hastalığın olduğu yerlerde temas etmekten bulaşabilir. Ayrıca sivrisinek ısırığı sebebi ile de bulaşabilir virüs. Başka bir kuştan da geçebilir.
Ordu Fatsa'da egzotik birçok klinik buldum. Kanatlılar alanında uzmanlıklarını bilmiyorum ama yazayım size.
DOK-VET VETERİNER MUAYENEHANESİ
Cömert Veteriner Kliniği
TERAPİ VETERİNER KLİNİĞİ
Çınar Veteriner Kliniği
Bunlar kuşlara baktığı yazan klinikler. Hizmetler kısmında yazıyor.
"Pox virüs enfeksiyonunun teşhisi, klinik belirtilere ve laboratuvar testlerine dayanır:
Klinik Gözlem: Belirtilerin gözlenmesi ve veteriner hekimin muayenesi.
Histo-patolojik İnceleme: Lezyonlardan alınan örneklerin mikroskop altında incelenmesi.
PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) Testi: Pox virüs DNA’sının tespit edilmesi için kullanılan moleküler bir testtir.
Elektron Mikroskopisi: Virüs partiküllerinin doğrudan görüntülenmesi."
Alıntı.
Kuşunuza bu testleri yaptırın ve veteriner doğrultusunda tedaviye başlayın.
Pox virüs enfeksiyonları, kafes kuşları dahil olmak üzere birçok kuş türünde görülebilen viral hastalıklardır.
luckypet.com.tr