Muhabbet kuşumun türü nedir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Captain
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Captain

Yeni Üye
Herkese iyi akşamlar dostlar. Foruma dün katıldım. Konu başlığını yanlış açtıysam affınıza sığınıyorum.

Yaklaşık 6 ay önce bir arkadaşımdan muhabbet kuşu aldım. Kendisi kuşlarla pek ilgilenmez o yüzden cinsini vs de bilmiyordu maalesef. Bakamadığını söyleyince ben sahiplendim. Dişi bir muhabbet kuşu. Yalnız kalmasını istemediğim için yanına bir de erkek kuş aldım. Petshop çalışanı türünün jumbo olduğunu söyledi ve jumbo bir erkek aldım. Aldıktan sonra şöyle bir şey fark ettim. Dişi kuşum çok büyük. Ağırlık olarak da erkeğin en az iki katı diyebilirim. Erkek sürekli onunla oyun oynamak istiyor fakat dişi kuş hep mutsuz gibi ve bazen erkeğin kurlarına dayanamayıp onu kafesin altına fırlatıyor. Erkek kuş onu yuvalığa götürmek istiyor ama dişi kuş hiç istemiyor.

Dişi kuşumun bir bilekliği var ayrıca. Üzerindeki kodlar da şu şekilde; 058, TKF, 23R, 34D, 965. Kodlardan biraz araştırma yapıp cinsini öğrenmek istedim ama maalesef bulamadım. Dişi kuşumun cinsini tam olarak öğrenip yanına sevebileceği bir eş almak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam resim paylaşmadan nasıl yorum yapabiliriz.

Dişiniz jumbo hocam.
Sorun diğer kuşta galiba o zaman 🙂. Ne yapabilirim hocam daha mutlu ve canlı olması için? Bazen çok mutlu olup oyun oynuyor, kafeste oradan oraya koşuyor, bazen de haftalarca öylece duruyor yastığında. Yemeğini vs erkekten daha fazla yiyor ama hareketli değil hiç ve erkek kuşu da sevmiyor. Yapabileceğim bir şey var mıdır ve yeni bir erkek kuş almalı mıyım?

Sorun diğer kuşta galiba o zaman 🙂. Ne yapabilirim hocam daha mutlu ve canlı olması için? Bazen çok mutlu olup oyun oynuyor, kafeste oradan oraya koşuyor, bazen de haftalarca öylece duruyor yastığında. Yemeğini vs erkekten daha fazla yiyor ama hareketli değil hiç ve erkek kuşu da sevmiyor. Yapabileceğim bir şey var mıdır ve yeni bir erkek kuş almalı mıyım?
Jumbolar genel olarak hantaldır. Ama sizin kuştaki hantallık oranını bilemeyeceğim. Keten tohumu vermeye başlayın günde 2 çay kaşığı kadar her bir kuş için. Probiyotik başlayın kullanmıyorsanız eğer. Oilmix-s de öneririm kuşu bir tık canlandıracaktır.

Jumbolar genel olarak hantaldır. Ama sizin kuştaki hantallık oranını bilemeyeceğim. Keten tohumu vermeye başlayın günde 2 çay kaşığı kadar her bir kuş için. Probiyotik başlayın kullanmıyorsanız eğer. Oilmix-s de öneririm kuşu bir tık canlandıracaktır.
Çok teşekkürler hocam. Alıp başlayacağım en kısa sürede. İyi akşamlar..

Geri