Muhabbet kuşumun kursağı şiş

cicikusmavis00

Yeni Üye
Merhaba arkasaşlar. Muhabbet kuşum minnoşun kursağının şiş olduğunu birkaç gündür fark ettim. Ben fazla yemek yiyodur diye düşünüyodum hep. Bugün kafesinin tabanında kafasını arkasına gömmüş halde uyurken buldum kuşumu ve bu durum beni çok fazla endişelendirmeye başladı çünkü genelde tünekte ve salıncağında uyumayı tercih eder hiçbir zaman kafesin tabanına uyumak için inmez. Onu da belirtmek isterim ki kuşum eskiden fazla aktif hiç yerinde durmayan bi kuştu son zamanlar sanki bi durgun olduğunu gözlemledim kafes dışındayken. Çoğu zaman kuşlarımı salıyorum o da diğerleri gibi uçuyo aslında ama sanırım diğer kuşlarla pek sosyalleşmek istemiyor. Ayrıca havalar soğuduğundan beri geceleri kafesin üstünü hep havluyla örtüyorum üşümesinler diye. Havluyu kemirmeyi delik deşik etmeyi çok seviyo bu yüzden sırf birkaç kez yeni havluyla değiştirmek zorunda kaldım. Haftada birkaç kez vitamin takviyesi yapıyorum beslenmelerine dikkat ediyorum yumurta maması meyve sebze yeşillikler yediriyorum. Kafesinde kuş kumu, gaga taşı, mineral blok var. Kuş kumunu ve mineral bloğu çok kez yediğine şahit oldum. Kursak kısmı diğer kuşlarıma nispeten daha büyük duruyo. Fotolarını ekleyeceğim. Lütfen bilgili kişiler yardımcı olsun çok endişeliyim. Şimdiden teşekkürler.
https://ibb.co/BwDCDCk

Kafes tabanına inmişse kuvvetle muhtemel hasta. Kursağı şiş olduğuna göre de kursak mantarı ihtimali çok yüksek. Eczabeden mikostatin alıp sabah akşam birer damla ağzına damlatın. Zeolit varsa evde zeolit de başlayın. Yoksa çok önemli değil. Ağzına damlatmak zor olacaksa çeyrek suluğa 6 damla damlatarak verin. Bu gece suluğunu alın yarın ilaç verene kadar susuz kalsın suya katacaksanız. Suyuna ek olarak probiyotik de katın mutlaka.

Kafes tabanına inmişse kuvvetle muhtemel hasta. Kursağı şiş olduğuna göre de kursak mantarı ihtimali çok yüksek. Eczabeden mikostatin alıp sabah akşam birer damla ağzına damlatın. Zeolit varsa evde zeolit de başlayın. Yoksa çok önemli değil. Ağzına damlatmak zor olacaksa çeyrek suluğa 6 damla damlatarak verin. Bu gece suluğunu alın yarın ilaç verene kadar susuz kalsın suya katacaksanız. Suyuna ek olarak probiyotik de katın mutlaka.
gözlemlediğim kadarıyla kursak mantarının diğer belirtileri yok acaba havlu kemirmekten olabilir mi veya başka nedeni olabilir mi dışkısı da normal değil sanki

Kanatlı veya egzotik hayvan kliniğine gidip röntgen çektirin. Karaciğerine,kursağına,taşlığına(mide) baktırın. Ve mantar veya bakteri olup olmadığı için de kültür aldırıp incelettirin daha net olur.

Geri