Muhabbet Kuşumun Kanadında Açılma Neden Olabilir?

efesener

Yeni Üye
Merhaba sevgili forum üyeleri,
muhabbet kuşum 3 yaşında, ismi Fıstık. Kanat köklerinde açılma var. Oradaki tüyleri ya yoluyor ya da bir şekilde döküldü. Bu açılmayı ilk fark etmemin üzerinden birkaç ay geçti. Geçici bir durum olabileceğini düşünüp pek evham yapmadım. Kendimi bunun için çok suçluyorum çünkü bu açılmanın biraz daha arttığını fark ediyorum. Kuşumun güncel durumunu aşağıdaki görsel bağlantısından bulabilirsiniz.

Kuşumun hayat tarzı ile ilgili bilgi vermek isterim: Yavruluk döneminden beri bizimle, geceleri hariç kafesinin kapısı hep açık. Genelde benim odamda takılır, bütün gün ipli oyuncağını kemirir. Kendini genelde sevdirir, susadığı zaman gelip bana kafasını eğip bakar ki kendim su içeyim ve kendim su içerken ona ağzımdan su vereyim. Yani ilişkimiz iyidir. Ne var ki son zamanlarda iş yoğunluğum arttı ve ofisten eve artık normalden 2-3 saat daha geç geliyorum. Bu nedenle kuşumla eskisi kadar ilgilenemiyorum. Bu durumun onda biraz stres yarattığını fark ettim. Dış uyaranlara korku tepkisi verme toleransı azaldı.

Ek bilgi: kuşuma Apex marka B-Vitaxi takviyesi veriyorum. Her 2 su değişiminde bir bu vitamini ekliyorum. Bunun haricinde takviye kullanmıyor. Takviye öneriniz varsa ayrıca öğrenmek isterim.

Düşüncelerinizi merakla bekliyorum.

Size önerim kuşa çinko, multi vitamin takviyesi ve probiyotik takviyesi yapmanızdır.
Kanatlıoil prozim plus ve vitabol alabilirsiniz. Ayrıca depovit aminovit ve oilmix-s de alsanız balın üstüne kaymak etkisi yapar. ( son iki ürünü karadenizpet den bölünmüş şekilde alabilirsiniz )
Fıstığa 2 günde bir prozim haftada 2 kez vitabol 2 kez de B vitaminine devam edin.
Eğer evde çinko şurubu varsa ilaçlar gelene kadar yarım suluğa 6 damla çinko katarak verin. Ayrıca keten tohumu alın yemden ayrı kapta günde 2 çay kaşığı kadar yemeli.

Geri