Merhabalar, muhabbet kuşum 4 aylık burun üstü tüyleri kalkmaya başladı.
Kafa derisinin rengi normal. Arada kafasını sürtüyor. Dışkısı ishal gibi değil sadece biraz ıslak.Kafasını sık sıkkaşıyor mu ? Kafa derisinin renginde anormallik var mı ?
Dal darıyı azar azar seyrek aralıklarla verinEuroGold marka aspur thumu (2 haftada 1 veriyorum) , kıkı excellent multi vitamin (haftada 1 suyuna 20 damla), dün dal darı aldım 3 topçuk ondan verdim, kalamar kemiği, beyaz kumu ve ballı krakeri var. Yem olarak prestige budgies veriyorum.
Islak olması norma. Dışkıda idrar kısmı da var sonuçta.Kafa derisinin rengi normal. Arada kafasını sürtüyor. Dışkısı ishal gibi değil sadece biraz ıslak.
Mesela ne önerirsiniz?Vitamin takviyeniz bitince daha geniş içerikli bir ürün alın.
Kendisi kurur havluya gerek yok. Kafesi örtmenize de gerek yok. Hatta hastalık dönemi dışında asla örtmeyin. Vitamin olarak kanatlıoil vitabol, probiyotik olarak prozim plus kullanabilirsiniz. Geniş içerikli profesyonel ürünlerdir.Geceleri kafesin üstünü örtmüyorum. Örtmem gerekir mi? Birde dışarı çıktığı zaman kasenin içine su koyuyorum bazen girip çıkıyor. Kuruması için havluyla mı silmeliyim yoksa kendisi kurur mu?
Rica ederim. Kafanıza takılanları sorabilirsinizBilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.