Muhabbet Kuşumun Hasta Mı?

Ordaki tüyleri yeniliyor sanırım. Endişelenecek bir durum yok. Kabarma, halsizlik vs var mı ?

Halsizliği yok. Kendini kabartıp tüylerini atıyor (hep kabarık değil). Bazende kafeste kafasını kaşıyo.

EuroGold marka aspur thumu (2 haftada 1 veriyorum) , kıkı excellent multi vitamin (haftada 1 suyuna 20 damla), dün dal darı aldım 3 topçuk ondan verdim, kalamar kemiği, beyaz kumu ve ballı krakeri var. Yem olarak prestige budgies veriyorum.

EuroGold marka aspur thumu (2 haftada 1 veriyorum) , kıkı excellent multi vitamin (haftada 1 suyuna 20 damla), dün dal darı aldım 3 topçuk ondan verdim, kalamar kemiği, beyaz kumu ve ballı krakeri var. Yem olarak prestige budgies veriyorum.
Dal darıyı azar azar seyrek aralıklarla verin 👍 protein oranı düşük karbongidrat oranı yüksektir kilo yapar. Bitince de almayın.
Aspuru ( kanarya yemi ) 2 haftada bir değil, her gün bir miktar verin. Ayrıca her gün bir miktar keten tohumu bir miktar kenevir tohumu verin. Miktarı abartmadan tabi. Mesela günlük bir çay kaşığı keten 2 çay kaşığı kenevir 3 çay kaşığı aspur..
Çok sıcak günlerde keneviri kesin. Tüy dönemi keten ve kenevir oranını arttırın.

Vitamin takviyeniz bitince daha geniş içerikli bir ürün alın. Ve en önemlisi de enzimler de içeren iyi bir probiyotik kullanın.

Geceleri kafesin üstünü örtmüyorum. Örtmem gerekir mi? Birde dışarı çıktığı zaman kasenin içine su koyuyorum bazen girip çıkıyor. Kuruması için havluyla mı silmeliyim yoksa kendisi kurur mu?

Geceleri kafesin üstünü örtmüyorum. Örtmem gerekir mi? Birde dışarı çıktığı zaman kasenin içine su koyuyorum bazen girip çıkıyor. Kuruması için havluyla mı silmeliyim yoksa kendisi kurur mu?
Kendisi kurur havluya gerek yok. Kafesi örtmenize de gerek yok. Hatta hastalık dönemi dışında asla örtmeyin. Vitamin olarak kanatlıoil vitabol, probiyotik olarak prozim plus kullanabilirsiniz. Geniş içerikli profesyonel ürünlerdir.
Bütçe sınırlıysa bölünmüş olarak gerwit ve enterobac alın. Ama kanatlıoil kadar geniş içerikli değillerdir.

Geri