Muhabbet kuşuma salmonella olabilir dendi

hhh

Yeni Üye
Merhabalar , Muhabbet kuşum var 6 yaşında son iki üç haftadır ishali vardı başta kendim vitaminlerle düzeltmeye calistim beş gün önce veterinere gittim kuşum kendini hafiften yolmuştu veteriner adını bile bilmedigim pembe bir sıvı çekip suyuna kat geçer 3 gün kullan dedi , 3 gün kullandım geçmedi aksine kuşumda denge kaybı olmaya başladı birde dün kendini bir anda aşırı yoldu sırtına apse yapmis bugün yine götürdüm başka bir veterinere levadoks%20 liği suyuna 1 cc kat eğer suyunu içmiyosa ağzına damlat sabah aksam (1cc?) bende anlamadım bu kuş o kadar ilacı kaldıramaz diye sadece iki damla verdim salmonella falan olabilir dedi adam napabilirim yardımcı olurmusunuz lütfen levadoks bunun için efektif olur mu sizce bilgisi olan var mı

İştahında bir sıkıntı yok yemeğini yiyor fakat bugün de kafesin dibine inip ordaki yemleri yemeye calisti denge kaybı da olduğu için korkuyorum normalde de zaten uçamıyordu küçüklükten fakat yürümesi gayet düzgündü ve aşırıda neşeli bir kuş şuanda elimle sevdigimde değişik bir tonda vik vik ses cikariyor

Hızlıca aile hekiminize flagyle yazdırıp yarım suluğa 6 damla katarak tedavi başlayın. Şimdiden veya sabah o uyanır uyanmaz suluğunu alın ilaç gelene kadar susasın.

Suyunu içmiyor inat etti ilaç var zannediyor düz suyuda içmiyor

İshalini keser mi bu ilaç yoksa gerçekten kuşum salmonella olabilirmi salmonella olsa birkaç hafta önceden coktan hali kötüleşirdi diye düşünüyorum ama bilmiyorum cünkü üç dört gün önce bile gayet neşesi yerindeydi cevap verip oynuyodu dengesi yerindeydi simdi cok yalpalayarak yürüyor tüyüne vetin verdiği spreyi sıktım kendini yolmayı bıraktı apsesini bu sprey geçirir dedi suluğundan su da içmiyor oraya katamıyorum ilacib

İshalini keser mi bu ilaç yoksa gerçekten kuşum salmonella olabilirmi salmonella olsa birkaç hafta önceden coktan hali kötüleşirdi diye düşünüyorum ama bilmiyorum cünkü üç dört gün önce bile gayet neşesi yerindeydi cevap verip oynuyodu dengesi yerindeydi simdi cok yalpalayarak yürüyor tüyüne vetin verdiği spreyi sıktım kendini yolmayı bıraktı apsesini bu sprey geçirir dedi suluğundan su da içmiyor oraya katamıyorum ilacib
Kuşunuz giardia. Rahat damlatabiliyorsanız ağzına sabah akşam birer damla damlatın. Yuttuğundan emin olmalısınız ama. Yarın hızlıca başlayın ama ihmal etmeyin.

Cok teşekkür ederim peki kaç gün boyunca devam edilecek bir de sağlık ocağına gidip durumu hekimime anlatsam kesin olarak yazarlarmı

Merhaba,
Salmonella öldürücü bakterilerden birisidir. Belirtileri arasında öğürme,kusma,iştah ve enerji denge kayıpları,ishal görülebilir.
Gittiğiniz veteriner kanatlılardan anlıyor muydu yani kanatlı veya egzotik hayvan veterineri miydi,salmonella teşhisini nasıl koydu test falan yapmasını isteseydiniz?

Küçük bir bölgede yaşadığım için maalesef kanatlı veterineri yok çevremde :/

Geri