Muhabbet kuşum yemi hariç her şeyi yiyor yemini yemiyor

ugurcanulukaya

Yeni Üye
Merhabalar yazdığım üzere muhabbet kuşum yemini yemiyor, 1 gündür hasta gibi duruyor ama yem hariç dal darı ve diğer yiyecekleri yiyor çekirdek ve ekmeği çekinmeden yedi lakin yemini yemek için indiği zaman 1-2 tane yer gibi yapıp bırakıyor ve yemekten vazgeçiyor durum ne olabilir? Yemini değiştim onda da aynı tepkiyi verdi.

Ek olarak yemlikten yem yemeğe çalıştığı zamanlarda da yemi kırıyor ve hiç yemeden içindeki yemle beraber kabuğunu da atıyor dışarıya

Kuşa kesinlikle ekmek vermeyin. Tüydeyse özellikle aradığı bir yem olabilir azıcık aspur veya yulaf vermeyi deneyebilirsiniz. Bir de temiz beyaz peçete üzerine yeni yaptığı dışkı resmini paylaşırsanız sevinirim 🙏

Kuş bakımı hakkında bilgi seviyeniz nedir?
Kuşa ekmek vermeyin, çekirdeği de fazla vermeyin ve tuzlu çekirdek vermeyin,darıyı da haftada 1 kez verin. Kuşunuz darıya alıştı ise diğer yemini yemek istemeyebilir. Darıyı bir kebap olarak düşünün. Kuşlar bayılırlar. Tabii bu bir ihtimal yani, kuşunuzun başka bir sebepten ötürü de yememesi söz konusu olabilir.
Kuşunuzun videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6 tane dışkının fotoğrafını paylaşın. Video için streamable isimli siteyi,foto için hizliresimcom sitesini kullanabilirsiniz buraya linki paylaşın.
Hassas teraziniz varsa kuşun ağırlığını ölçün ve belirtin.
Kuşunuz hakkında daha çok bilgi verin. Kuşunuza verdiğiniz yemin görüntüsünü paylaşın, markalı yemse hangi marka olduğunu belirtin. Takviye veriyorsanız hangi takviye verdiğinizi belirtin, vitamin probiyotik vs..

Kafesinizin fotoğrafını da görelim..

Okuyun ⬇️

Merhabalar, ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum çok zamanım olmadığından ötürü giriş yapamadım foruma lakin şu an kuşum gayet sağlıklı görünüyor. Tekrardan ilgilendiğiniz ve destek çıktığınız için teşekkürler.

Geri