jinkivaveyla
Yeni Üye
muhabbet kuşum birden gece böyle sesler çıkarmaya başladı. yanına yaklaştıkça ya da korktukça daha da çoğalıyor.
videoyu cevap olarak yükledimSolunum enfeksiyonu olabilir. Vik vik sesini çıkardığı video ve dışkı görsellerini alabilir miyiz? Resim yüklenmezse hizliresim.com veya resmim.net'e yükleyebilirsiniz.
Bazı dışkılar bozuk görünüyor. Bir de peçeteye yeni yapılmış dışkı fotoğrafını görelim. Ayrıca kuşunuz bu sesi uzun süre uçtuktan sonra mı, çok korktuğu bir şey olduğu zaman mı, yoksa normal zamanda mı çıkartıyor?videoyu cevap olarak yükledim. https://resmim.net/i/17169203852897078880877172827562.fIIERW
Anket alakasız olmuş konu ile ilgili,lütfen buna dikkat edelim.
Kuşunuzun dışkılarına bakalım. Kafes tabanına beyaz peçete koyun kuş üzerine 6-7 adet dışkılasın sonra fotoğraf paylaşınız. Kuşun ağırlığını belirtin. İştah durumu enerjisi vs nasıl? Başka belirtiler var mı öğürme kusma ayak soğukluğu gibi şeyler?
Kuşunuz tüy dökme döneminde. Takviye veriyor musunuz? B vitamini,Biotin vs veriliyor mu belirtin.
Bu süreçte halsizlik yaşanabilir.
Kuşunuzun cinsiyetini bilmek adına cere fotoğrafını da görelim,düzgün bir video çekip paylaşın kuyruğu kanadı görülsün,kuyruk sekmesi olup olmadığına bakalım. Ne kadar çok detay verirseniz o kadar iyi ol
Bazı dışkılar bozuk görünüyor. Bir de peçeteye yeni yapılmış dışkı fotoğrafını görelim. Ayrıca kuşunuz bu sesi uzun süre uçtuktan sonra mı, çok korktuğu bir şey olduğu zaman mı, yoksa normal zamanda mı çıkartıyor?
teşekkür ederim. kafeste dururken birden böyle ses çıkarınca korktumBen şu anki dışkılarda bir anormallik görmedim. Kuşu çok uçurur, kovalarsanız veya ürktüğü bir şey olursa bu şekilde hızlı hızlı nefes almaya çalışarak kanatlarını açabilir. Stres kaynaklı da kısa bir süre dışkıda değişiklik olabilir.
teşekkür ederim kısa sürede alacağımVitamin olarak Röhnfried markasının:
BT Amin Forte (B vitamini takviyesidir.)
Gervit-W Multivitamin (Kuşunuzun haftalık ihtiyaç duyduğu vitaminleri içerir.)
Entrobac Probiyotik (Kuşunuzun bağırsak florasını iyileştirir ve sindirim sistemini düzenler.)
Öneririm.
kuşum uçabiliyor henüz eğitmedim çünkü onu bulalı 1 ay oldu bulduğumda bir kedi onu yemek üzereydi bu yüzden biraz ürkek. alışmasını bekliyorum. ilk gönderdiğim videodaki sesi ilk defa çıkarınca birazCiddi bir durum göremedim fakat bu kuş sanırım eğitimsiz. Eğitimsiz kuşlar sahiplerinden korkabilir korkudan nefes nefese kalabilir ses çıkartabilir. Siz yine de gözlem yapın anormal bir durum görürseniz belirtin.
Kuş uçabiliyor mu yoksa böyle perdelere mi tırmanıyor?
Hatice Hanım'ın söylediği takviyeleri alın ayrica ek olarak Biotin de alın.
Tüy dökme dönemi sancılı bir dönemdir b vitamini ve biotin kullanmak iyi olur. Tüy dökerken kepek gibi şeyler dökülebilir normaldir. Ama çok aşırı derecede tüy dökme varsa bu normal sayılmaz.
Vitaminlerin her birinden 15-20 ml, probiyotiği ise 10-15 ml almanız yeterli olur uzun süre tek kuş için.
bir de suyun içerisine karıştıracağım değil mi ?Ciddi bir durum göremedim fakat bu kuş sanırım eğitimsiz. Eğitimsiz kuşlar sahiplerinden korkabilir korkudan nefes nefese kalabilir ses çıkartabilir. Siz yine de gözlem yapın anormal bir durum görürseniz belirtin.
Kuş uçabiliyor mu yoksa böyle perdelere mi tırmanıyor?
Hatice Hanım'ın söylediği takviyeleri alın ayrica ek olarak Biotin de alın.
Tüy dökme dönemi sancılı bir dönemdir b vitamini ve biotin kullanmak iyi olur. Tüy dökerken kepek gibi şeyler dökülebilir normaldir. Ama çok aşırı derecede tüy dökme varsa bu normal sayılmaz.
Vitaminlerin her birinden 15-20 ml, probiyotiği ise 10-15 ml almanız yeterli olur uzun süre tek kuş için.
Evet suyla karıştırılarak verilir.bir de suyun içerisine karıştıracağım değil mi ?
Kediden tırmık yediyse antibiyotik kullanımı gerekir. Çünkü kedilerin ağız ve tırnaklarında bakteri vardır kuşlar kaldıramaz ve ilaç verilmesi gerekir. Böyle bir durum varsa kanatlı veterinerine götürün. Yarası varsa rif ampul kullanın eczaneden alıp.teşekkür ederim kısa sürede alacağım
kuşum uçabiliyor henüz eğitmedim çünkü onu bulalı 1 ay oldu bulduğumda bir kedi onu yemek üzereydi bu yüzden biraz ürkek. alışmasını bekliyorum. ilk gönderdiğim videodaki sesi ilk defa çıkarınca biraz
endişelendim. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim