Muhabbet kuşum uçamıyor

Cici yeşil kuş

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum 2 gündür tüy dökmeye başladı dün uçsun diye dışarı çıkardım ama uçmaya başladığı an pat diye yere düştü yine yerden kafesine uçmaya çalıştı yine uçamadı kendini kaldıramıyor gibi havaya düşen tüylerini koydum bugün de onlara benzer 3 4 tane tüyü düşmüştü keyfi yemesi filan yerinde ama durum anlattığım gibi nedeni nedir acaba

Tüyden önce sık sık uçmuyorduysa kanat kasşarı zayıftır ve kendi kiloludur muhtemelen. Tüyde olduğu için zorlanması normal olsa bile yine de uçabilmesi gerekir sağlıklı bir kuşun. Haşlanmış yumurta ve B kompleks vitaminiyle destekleyin onu..

Tüyden önce sık sık uçuyordu 1 ay önce veterinere götürdük onların verdigi ilaclari kullaniyoruz A vitamini filanda eski haline göre biraz kilo aldı ama normal sağlıklı kuş kilosuna geldi eskiden çok zayıftı

Tüyden önce sık sık uçuyordu 1 ay önce veterinere götürdük onların verdigi ilaclari kullaniyoruz A vitamini filanda eski haline göre biraz kilo aldı ama normal sağlıklı kuş kilosuna geldi eskiden çok zayıftı
Probiyotik kullanın mutlaka ve dediğim takviyeleri yapın. Zamanla düzelir

İlk başta atman gereken fotoyu sonda atmışsın.

Konuyu yazdığım zaman geceydi ve uyuyordu uyandırıp flaş tutup foto sunu çekmek istemedim 😶

Bu kuşa ilk olarak dış parazit için ivermectin damla uygulaması yapmak gerek. Dediğim takviyeleri de uygulayın 10 gün kadar gözleyelim. Her gün gelişmeleri yazın.. Kötü durumda çünkü.

Bu kuşta mantar olabilir. Veterinere götürün uv ışığı ile bakılabiliyor, baksın mantar var mı..
Ayrıca dış parazit damlası yaptırdınız mı hiç daha önce?

1 Ay önce veterinere götürdük gagasının yanında hep kabuklar çıkıyordu mantar olduğunu düşündük ama veteriner 2 kere uv ışığı ile baktı mantar olmadığını söyledi röntgeninde karaciğeri yağlı çıkmıştı bunun icin ilaç ve vitamin verdi 4 5 tane onları kullandık tüyleri içinde aloe vera vermişti onu damlattık bide o zaman ensesine parazit damlasıda damlatmıştı

Viral hastalık da olabilir tüy virüsü. Peki ona baktırdınız mı?
Polyoma virüsü olabilir

Kuşun karaciğerinde bir ihtimal de böbreğinde sıkıntı var. Dışkılar onu gösteriyor. Mutlaka karaciğer destekleyi bir ürün kullanın.

Geri