Muhabbet kuşum uçamıyor ve konuşmuyor

Duduk_35

Yeni Üye
Merhaba herkese,

Muhabbet kuşumu yeni sahiplendim (erkek) fakat eski sahibi yaşlandığı için kuşa hiç düzgün bakamamış kafes çok pisti. Kuşu severken yanlışlıkla kuyruğunu kopartmışlar o günden sonra kuş uçamamaya ve çok durgun olmaya başlamış. Konuşmuyor ve uçamıyor. Aynı yerde duruyor hep kakası hep aynı yerde birikiyor. Belki hayvanı kurtarırım diye evime aldım. Kafesini iki günde bir düzenli olarak besliyorum. Yemini ve suyunu da aynı şekilde. Suyuna vitamin de döküyorum. Kuşun kuyruğu koptuğundan dolayı ilk başta çok korkaktı her şeyden ödü kopardı şimdi elime aldığım zaman bir şey demiyor uysallaştı fakat kafesinden çıkmak istemiyor çıktığı zaman uçamayıp çakılıyor. Genelde de koltuğun altına geçip bekliyor. Tünekten tüneğe uçuyor ama genelde uçmak yerine gagasını kullanıyor bir yere geçmek için.

Kakasını da paylaşacağım. Yemek yemesinde bir sorun yok suyunu da içiyor. Kuyruğu titriyor, çoğu zaman kendini kabartıyor. Neler yapabilirim yardım eder misiniz?

g8xgule.jpeg
td51m8x.jpeg
nyq8cgl.jpeg
https://streamable.com/7pqek0
https://streamable.com/414e4y

Merhaba foruma hoşgeldiniz,
Öncelikle bakımını üstlenmeniz çok güzel bir davranış teşekkürler.
Konuya gelirsek kuşun durumu iyi değil. Dışkısı da form olarak normal değil. Kuş dişi mi önden de görüntü paylaşın. Öğürme kusma hapşırma burunda gözde akıntı,iştah kaybı var mı? Hassas teraziniz varsa kuşu tartın ağırlığını bize söyleyin. Daha çok detay verin. Elinizde hangi marka takviyeler var yazın hangi ölçüde ne sıklıkla verdiğinizi de yazın detaylı. Probiyotik vs var mı elinizde?

Kuş erkek. Apexisol a d3 e c vitamini suyuna damlatıyorum. Herhangi bir probiyotik kullanımını bilmiyorum daha yanıma geleli ikinci haftaya girecek. Korktuğu için maalesef tartıda durmak yerine kafesine çıkıyor tartıyla ölçemedim. Önden videosunu ekliyorum.

Daha önceki halini bilmediğim için zorlanıyorum ama her gün yemini temizlediğim için iştahı yerinde gibi duruyor. Suyunu da içerken denk geliyorum. Herhangi bir öğürme, hapşırma burunda veya gözde akıntı yok. Sadece tüyleri kabarık şekilde ya bekliyor ya gözlerini kapatıp dinleniyor. Genelde yemine veya suyuna gitmeyeceksende aynı yerde saatlerce bekliyor.

https://streamable.com/3dh2ow

Kuşun cere rengini net göremedim daha yakından çekin net olsun.

Dediğim gibi kuşun durumu kötü. Selçuk hoca da bir baksın konuya. @Selçuk YÜKSEL

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Videoyu şimdi çektim fakat akşam marul vermiştim bu yüzden gagası yeşil herhangi bir hastalıktan değil. Normalde gagasının çevresinde yeşillik vs yok. Marulu da çok fazla vermedim ne olacağını bilmediğimden ikinci verişim. Bi ilk eve geldiğinde vermiştim bir de bugün. Çok vermiyorum kafesinde tutmuyorum ki zehirlenmesin ya da fazla gelmesin diye. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Durumunu düzeltmeye çalışıyorum, çok sağolun

Hocam kuş son günlerinde resmen keşke daha erken sorsaydınız. Şuan suluğu alın yarın ilk iş veterinerden Tetramezhatine o yoksa sulphamezathine alıp kullanın. Tetra bulmanız daha iyi olur ama. Yarım suluğa 8 damla ile başlayın. Toz için 2 mercimek tanesi ama hızlı olun kuşun vakti yok.

Merhabalar hocam maalesef veteriner kapandığı için söylediğiniz ilacı alamadım fakat yarın işten erken çıkıp alacağım kuşu güç bela ölçebildim 37-38 gram hassas tartıda sanırım kilosunda bir sorun yok değil mi? Wikipediadan okudum ama sizlere de bir danışmak istedim.

Merhabalar hocam maalesef veteriner kapandığı için söylediğiniz ilacı alamadım fakat yarın işten erken çıkıp alacağım kuşu güç bela ölçebildim 37-38 gram hassas tartıda sanırım kilosunda bir sorun yok değil mi? Wikipediadan okudum ama sizlere de bir danışmak istedim.
Kilosu normal. 30 un altına inerse sıkıntı.

Geri