Muhabbet kuşum üç gündür halsiz

esincicikuş

Yeni Üye
Muhabbet kuşum yine hastalandı. İlk gün kusmuştu iki kere sonra hiç kusmadı. Halsiz üç gündür. Ayakları soğuk gagası da biraz soğuk. Hep sıcak yerlerde olmak istiyor. Boynumda uyumaya çalışıyor. Az dışkı yapıyor yaptığında sulu oluyor. Üç gündür mikostatin veriyorum. Yem çok yemiyor. O yüzden yemleri ezip veriyorum o zaman yiyor az da olsa. Su da içmiyor.
dfvlq90.jpg
3zz9mui.jpg

Veterinerden doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp mikostatinle birlikte aynı suya katarak verin. Hızlı olun ama.

Son düzenleme:
Veterinerden doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik alıp mikostatinle birlikte aynı suya katarak verin. Hızlı olun ama. Doksisilin olmazsa amoksisilin veya enroflaksasin de olur. Bunlar etken madde ilaç ismi değil.

Son düzenleme:
Enrofloksasin aldım veteriner suluğun yarısından bir parmak az su doldurun 1cc verin. 12 saat enrofloksasin 12 saat vitamin olarak. Beş gün boyunca kullanın toparlanır dedi.

Hayır bu şekilde verirseniz ilaçlı sudan içmez vitaminli suyu bekler içmek için.
50 cc suya 0.3 ml ilaç, 4 damla mikostatin, 3 damla vitamin ve mercimek kadar probiyotik katarak verin. Suyu eşit aralıklarla günde 2 kez taze hazırlayın.

Her gün gelişmeleri yazın gerekirse başka tedavi başlanır.

1 damla mikostatin veriyordum.
Kuş akşam bir tık daha hareketliydi. İştahı açıldı. Dışkısı siyah. Tüyleri yine kabarık yemek yiyor sonra uyumaya başlıyor.

Kendini toparlamaya başladı. Hareketlendi. İlaç vermeye devam ediyorum. Ama fazlasıyla zayıflamış öndeki kemiği hafiften ele geliyor.
iqj02cn.jpg
njz4v8g.jpg

Sabah akşam 1 damla damlatın ağzına. Zor oluyorsa yarım suluğa 6 damla. Günde 2 kez taze ilaçlı su hazırlayarak.

iyileşti hareketlendi yemek yiyor. Bu yılın başından beri üç hastalık atlatmış oldu.(ilk ocak başında ikincisi mart başında üçüncüsü de bu) bağışıklığı düşük ve kilo verdi önündeki kemik hissediliyor. Acaba bu konularda ne yapabilirim

iyileşti hareketlendi yemek yiyor. Bu yılın başından beri üç hastalık atlatmış oldu.(ilk ocak başında ikincisi mart başında üçüncüsü de bu) bağışıklığı düşük ve kilo verdi önündeki kemik hissediliyor. Acaba bu konularda ne yapabilirim
Yazılanları okumuyor musunuz? Selçuk bey zaten ne yapmanız gerektiğini bir üst mesajda yazmış.
Kuşunuz hasta. Söylenilenleri yapmayacaksanız vakit kaybetmeden kuş veterinerine muayene ettirin kuşu kaybetmeyin.

Zaten söylenilenleri yapıyordum son durumu aktarmıştım. Eski haline geliyor, iştahı yerinde, hareketlendi. Sadece kilo verdi. Bağışıklığı yükseltmek ve kilo alması için ne yapabilirim diye yazmıştım

Zaten söylenilenleri yapıyordum son durumu aktarmıştım. Eski haline geliyor, iştahı yerinde, hareketlendi. Sadece kilo verdi. Bağışıklığı yükseltmek ve kilo alması için ne yapabilirim diye yazmıştım
Haberler çok güzel,şifa olsun minnoşa.
Hangi ilaçları kaç gün kullandığınızı yazar mısınız?Bugün tedavinin kaçıncı günü?
Bunlar doğrultusunda bağışıklığını yükseltmek ve kilo alması için bilgi sahibi olanlar size yardımcı olmaya çalışacaktır.(Tartma imkanınız varsa tartar mısınız?)
Geçmiş olsun.

İyileşti sanıp ilacı kesmeyin sakın. İlaca devam edin kaçıncı gün bugün ?

Geri