Muhabbet kuşum tüylerinu yoluyor neden olabilir?

Xartemis

Meraklı Üye
Herkese merhaba, muhabbet kuşum 4 yaşında iştahı yerinde, dışkıları düzgün, dışarıdan bakınca gayet normal ve neşeli, hareketli.

Ancak ne zaman kanatlarını kaldırsa şok oluyorum. Sürekli kanat altı ve sırt tüylerini yoluyor. Kanatları kaldırınca direkt derisi görünüyor asla uzamasına da izin vermiyor.

Bit yok, duş da alıyor kendi kendine taze suda. Vitaminini de eksij etmiyorum. Bu hali normal mi? Linklerde fotoğrafları mevcut.

Kuş kilolu görünüyor hassas teraziniz varsa ölçüm yapın ağırlığını buraya yazın.
Kuşun beslenme programını neler verdiğinizi de yazın. Vitamin probiyotik vs.
Vitamin markasının adı nedir ve ne sıklıkla ne dozajda verdiğinizi belirtiniz.
Daha evvel hiç parazit damlası yapıldı mı bu kuşa?
Eşi var mı?

Kuş kilolu görünüyor hassas teraziniz varsa ölçüm yapın ağırlığını buraya yazın.
Kuşun beslenme programını neler verdiğinizi de yazın. Vitamin probiyotik vs.
Vitamin markasının adı nedir ve ne sıklıkla ne dozajda verdiğinizi belirtiniz.
Daha evvel hiç parazit damlası yapıldı mı bu kuşa?
Eşi var mı?
Hassas terazimiz yok ancak orda tüylerini kabarttığı için o şekilde çıkmış olabilir. Hatta bence zayıfladı bile biraz ilk zamanlarına göre. Çünkü çok hareketli sürekli evin içinde uçuyor kafeste akşamları hariç kapalı kalmıyor.

Normal yemini yiyor. Haftada bir havuçlu yumurta mama, bazen elma yiyor. Aynı zamanda kafesine kırmızı dal darı takıyoruz 2 haftada bir.

Vitamin ve probiyotik markası Röhnfried, 15 günde bir vitamin ve ayda bir probiyotik takviyesi veriyoruz.

Parazit damlası hiç yapılmadı ancak yine ay sonlarında çok seyreltilmiş şekide elma sirkeli su veriyoruz.

Eşi yok. Tek başına.

Ayda bir probiyotik vermek çok yetersiz haftada en az 2 defa verin. Vitamin ise en az haftada 1 verilmeli. Çinko eksikliği veya genel olarak mineral eksikliği yaşıyor olabilir. Mutlaka özellikle çinko olmak üzere multi mineral desteği verin.
Ayrıca kuş önceye göre zayıflamış olsa bile hala kilolu 👍 diyetini düzenlemeniz gerekecek. Dal darıyı bitene kadar çok az miktarlarda verin bitince bir daha almayın. 👍

Ayda bir probiyotik vermek çok yetersiz haftada en az 2 defa verin. Vitamin ise en az haftada 1 verilmeli. Çinko eksikliği veya genel olarak mineral eksikliği yaşıyor olabilir. Mutlaka özellikle çinko olmak üzere multi mineral desteği verin.
Ayrıca kuş önceye göre zayıflamış olsa bile hala kilolu 👍 diyetini düzenlemeniz gerekecek. Dal darıyı bitene kadar çok az miktarlarda verin bitince bir daha almayın. 👍
Yani bu tüy yolması kilo kaynaklı olabilir, dal darıyı da dediğiniz gibi bir süre vermeyelim. Bir de ev merkezi sistem bazen çok sıcak oluyor. Sıcakladığı için tüylerini yoluyor olabilir mi?

Yani bu tüy yolması kilo kaynaklı olabilir, dal darıyı da dediğiniz gibi bir süre vermeyelim. Bir de ev merkezi sistem bazen çok sıcak oluyor. Sıcakladığı için tüylerini yoluyor olabilir mi?
Tüy yolma için ihtimal sebepleri söyledim. Çinko eksikliğinden olma ihtimali var, genel olarak mineral eksikliğinden olabilir ve derisi aşırı kuruduğu için de olabilir. Günlük nohut tanesinden küçük ekmeğe 1 damla zeytin yağı damlatıp yedirin her ihtimale karşı. Ama çinko takviyesi mutlaka yapın.

Son düzenleme:

Tekrar merhaba, dışkıları bu gönderiyi ilk açtığımda normaldi ancak şu an çevresine yeşil renk bırakıyor. (Çok yoğun sulu gibi görüneni yeni yaptı.) Iç parazit olabilir mi diye şüpheleniyorum çünkü tüy yolması durmadı. Yaklaşık 2 aydır bu tüy yolma durumu devam ediyor. Ancak yemini yiyor. Hala enerjisi var hasta gibi değil ama dün uçtuktan sonra kafese konunca zıplama kanat çırpma gibi ani ve garip hareketler yaptı. Bu dışkı iç parazit belirtisi midir? Elma sirkeli su veriyorduk ama yeterli gelmiyor sanırım. Iç parazitse tedavisi nasıl olur? Iştahı hala normal, vitamin ve probiyotikleri de dediğiniz aralıklarla veriyorum. Sorunu ne olabilir?

Eczaneden flagyle alın yarım suluğa 6 damla şeklinde verin. Kanlı dışkı başlamış hızlı olun. Reçete isterler ama.

Eczaneden flagyle alın yarım suluğa 6 damla şeklinde verin. Kanlı dışkı başlamış hızlı olun. Reçete isterler ama.
Dışkısı kanlı değil kağıdın arka kısmındaki renginden dolayı kırmızı görünüyor. Tanecikler de darı taneleri. Temiz bir kağıda başka dışkı yapınca onu çekip atacağım birazdan.

Dışkısı kanlı değil kağıdın arka kısmındaki renginden dolayı kırmızı görünüyor. Tanecikler de darı taneleri. Temiz bir kağıda başka dışkı yapınca onu çekip atacağım birazdan.

Bugünkü yeni dışkısı bu şekilde, kanat altı hariç diğer tüylerini de döküyor buna bugün başladı. Sanırım tüye de giriyor şimdi. Buğday çimlendiriyorum onu vereceğim, tüyü rahat geçirmesi için ayrıca yulaf takviyesi de yapıyorum. Vitamin ve probiyotik desteğine de devam ediyorum. Dışkı şekli normal ama bi tık sulu, bu sıvılığını da kağıda veriyor bir süre sonra. Onu da kuruyunca ekleyeceğim. Emin olamıyorum bir sıkıntısı var mı yok mu..

Kardeşim şehir dışına gitti 2 ay önce normalde tüm vaktini onunla geçiriyordu o gittiğinden beri bu şekilde, strese girmiş olabilir mi? Ama neşesi ve iştahı yerinde sadece tüylerini yoluyor

O zaman birsüre takipte kalalım. Tüyde olduğu için dışkı bozulmuş olabilir. Her gün dışkıları paylaşın takipte kalalım

Geri