telefonda konuşurkende ötüyordu ama normal cik sesiyleBence sevdiği için yapmıyor. Kendini koruma iç güdüsü ile bağırıyor olabilir![]()
Kuş sesi açarsam ve kaparsam üzülür o yüzden açmıyorum, telefonum yanımda değil bilgisayardayım kafasını sevmeye çalıştığımda kaçıyor benden mesela şuan tüneğin aşağısında. Ama annem süpürge açınca dik duruyordu bu mutlu olmalarına işaret diye biliyorum. 2 Aylık yavru klasik müzik açıyorum korkarmı?Kuş sesi açın bol bol ötecektir. Yeni yeni alışıyor, bazı seslere tepki verip bazılarına vermemesi doğal bir durum. Kuşunuzun tünekte fotoğrafını görebilir miyim rica etsem?
Üzülmez merak etmeyin, sesini duymak istiyorsanız arada bir açın, bir şey olmaz. Tedirgin olduğu için dik duruyor olabilir. Klasik müzik sakin müziklerdir dolayısıyla korkmaz. Ani ve yüksek seslerden korkarlar.Kuş sesi açarsam ve kaparsam üzülür o yüzden açmıyorum, telefonum yanımda değil bilgisayardayım kafasını sevmeye çalıştığımda kaçıyor benden mesela şuan tüneğin aşağısında. Ama annem süpürge açınca dik duruyordu bu mutlu olmalarına işaret diye biliyorum. 2 Aylık yavru klasik müzik açıyorum korkarmı?
Annem Televizyon açınca cik cik cik diye ötmüştü 43 saniye boyunca (ses kaydı atmıştı okuldaydım) normalde kafes altlarında ama cik cik cik derken tüneke çıkmış takla falan atmış. sesi şöyle : cik-cik-cik normal bir ses ne titreşim nede mutlu gibi değil orta bir cik sesi gibiydiÜzülmez merak etmeyin, sesini duymak istiyorsanız arada bir açın, bir şey olmaz. Tedirgin olduğu için dik duruyor olabilir. Klasik müzik sakin müziklerdir dolayısıyla korkmaz. Ani ve yüksek seslerden korkarlar.
Tam olarak neyi merak ettiğinizi anlamadım. Kuşunuzun mutlu olup olmadığını mı anlamak istiyorsunuz?Annem Televizyon açınca cik cik cik diye ötmüştü 43 saniye boyunca (ses kaydı atmıştı okuldaydım) normalde kafes altlarında ama cik cik cik derken tüneke çıkmış takla falan atmış. sesi şöyle : cik-cik-cik normal bir ses ne titreşim nede mutlu gibi değil orta bir cik sesi gibiydi
Evet.Tam olarak neyi merak ettiğinizi anlamadım. Kuşunuzun mutlu olup olmadığını mı anlamak istiyorsunuz?
Çok sağolunKuşunuzun ötmesi, takla atması ilgi istediğini ve mutlu olduğunu gösteriyor. Bu arada konularınızı inceledim. Kuşunuzla ilgili çok fazla kaygılarınız var. Biraz kendinize ve kuşunuza zaman tanıyın. Onunla alçak ses tonuyla konuşun, parmağınıza alın. Yemini suyunu düzenli kontrol edin. Ahşap tünek kullanıp, kafese çıngıraklı bir oyuncak asın. Ve yemesinde, içmesinde, dışkısında bir sorun olmadıkça kuşunuz sağlıklıdır. Fazla kaygılanmanız kuşunuzu da etkiler.