Muhabbet kuşum strese girdi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ideli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ideli

Meraklı Üye
Arkadaşlar merhaba ben geçen gün kuşumla oynarken kuşum uçmaya başladı bende serbest bıraktım uçsun biraz diye sonra deterjanlı suya düştü ben o anlık telaşla koşarak çıkardım fakat her tarafı ıslanmıştı korkmuş belli oluyordu sonra biz soba yaktık kuşu uzak bir mesafeyi koyduk kuş iyileşti eskisi gibi ama zemindeki kağıdı yırtıyor yem yemiyor elime hala geliyor ama benden de biraz korkmaya başladı yani kısacası stres belirtileri hala eskisi gibi çok ötüyor kuşum nasıl stresten çıkar ve ben bir kuş kafesi sipariş etmiştim büyük ve ayaklı ve kuşu artık salona alacaktık diğer sorum şu şimdi biz kafesini değiştirirsek kuş etkilenir mi etkilenirse ne kadar salona alışık zaten o yüzden yer değiştirmeden etkileneceğini sanmıyorum lütfen yardım edin not:sizin gibiler kuş beslemesin hayvanlara yazık oluyor filan demeyin veterinere de götüremem etrafta kuşla ilgilenen veteriner yok yardım ederseniz çok sevinirim

Kafes değişikliğinden dolayı ekstra strese girebilir. Kuşun dışkısı nasıl? Bol bol ilgilenmeniz lazım.

Kuşum dışkısı normal kafes değişikliğini de sonra yaparım öyleyse bol bol ilgileniyorum zaten başka ne yapabilirim

Biraz zamana bırakın, hoşlandığı şeyler nelerse onları yapın.(oyun, sevdiği besinleri verme gibi)

Salona alısık olması etkilenmeyeceği anlamına gelmez kafes değişiklikleri hatta aldığınız odanın sıcaklığı ve salonun sıcaklığı ve nem oranı bile kuşlarda stres yapabilir benim size önerim bi süre kuşu elinize almayın sakin bi ortamda her gün bir süre kısık sesle onla konusarak onu sakinleştirmeye çalışın ve doğal yolla yapabileceğiniz en güzel stres azaltma yöntemlerinden biri ona müzik dinletin klasik müzik rahatlamasına yardımcı olabılır.

Geri