muhabbet kuşum öldü

Sametsenlik

Yeni Üye
Arkadaşlar 2 adet muhabbet kuşum var 1'i maalesef vefat etti (dişi) yerine kuş hemen almalı mıyım ? Ben işe gidiceğimden dolayı yanlız kalıcak kuşum depresyona girer mi ?

Apse var dediğiniz konu açtığınız kuş mu öldü? Hemen kuş almayın. Bulaşıcı hastalık vardır belki. Konuyu detaylı bi şekilde yazın,dışkılarını paylaşın kuşunuzun.

evet öldü apse daha önceden beri vardı ona müdahale edilemiyordu

Niye müdahale edilemesin ki? Apsenin içi boşaltılmalı idi. Tabiiki bunu başarılı bir veteriner yapmalıydı.
Kuşun ordaki apse patladı ve belki kursağı delindi ve kuş zor nefes aldı. Aklıma gelen senaryo bu açıkçası. Kuş için üzüldüm. Tedaviye ulaşamamış yazık olmuş.
Elinizdeki kuşa iyi bakın.
Yalnız kalmaması için yanına eş alabilirsiniz ama eşini kendisi seçmeli.

Niye müdahale edilemesin ki? Apsenin içi boşaltılmalı idi. Tabiiki bunu başarılı bir veteriner yapmalıydı.
Kuşun ordaki apse patladı ve belki kursağı delindi ve kuş zor nefes aldı. Aklıma gelen senaryo bu açıkçası. Kuş için üzüldüm. Tedaviye ulaşamamış yazık olmuş.
Elinizdeki kuşa iyi bakın.
Yalnız kalmaması için yanına eş alabilirsiniz ama eşini kendisi seçmeli.
kendisi seçecek demişsiniz, bu nasıl olacak acaba ?

Risk var tabi. Ama anlaşacağı dişiyi seçebilmek için bir yöntem. Risk alınır yada alınmaz tercih sizin bu konuda.

Salma kafese sokmak riskli olmaz mi, alinan kuşlari da bir sure ayri tutmak gerekiyor ya

O durum farklı. Kuşun sağlıklı olup olmadığını bilmediğimizden tedbiren evdeki kuşun yanına hemen koymamak gerek.
Ama salma kafeslerdeki kuşların sağlığı yerinde ise bu belli ise ,o salmaya kuş atılabilir eş seçimi için ve karantina uygulamaya da gerek yok sağlık açısından.

O durum farklı. Kuşun sağlıklı olup olmadığını bilmediğimizden tedbiren evdeki kuşun yanına hemen koymamak gerek.
Ama salma kafeslerdeki kuşların sağlığı yerinde ise bu belli ise ,o salmaya kuş atılabilir eş seçimi için ve karantina uygulamaya da gerek yok sağlık açısından.
Tesekkurler

Geri