Muhabbet Kuşum Hasta

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan e1b1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

e1b1

Yeni Üye
1 yaşını doldurmamış erkek jumbo muhabbet kuşum var. 2 gün sağlık sorunlarım nedeniyle hastanedeydim annem ilgilendi döndüğümde kafesini temizlemek için aldığımda kakasının renginin çok açık sarı beyaza yakın olduğunu gördüm üstelik çok sertti (kuşum kafes hayvanı değil evde geziyor uyurken kafese koyuyorum sadece) Bugün ikinci gün hala aynı şekilde dışkısı. Sürekli yem yiyor su içiyor ancak bi düzelme yok oyun oynuyor, ötüyor, konuşuyor ama halsiz eski kadar neşeli değil. Poposunda 2 kez kakayı gördüm elimle aldığımda içinden bi o kadar daha sert dışkı geldi. Araştırdığım konularda pankreas enfeksiyonu yada stresle olabilir diyor. Gittiğim için strese girip mi böyle oldu yoksa hastalandı mı bilmiyorum. Açık yem kullanmıyorum enfeksiyonu nerden nasıl kapmış olabilir diye düşünüyorum.

Sorunları: Çok sık yem yiyip çok sık dışkı yapıyor ve kabarık genel olarak böyle.

Üretici değilim oğlumuda ölsün yenisini alırım ne de olsa hayvan olarak görmüyorum o benim kıymetlim lütfen yardım edin kaybetmek istemiyorum lütfen ne yapmam lazım

Ekli dosyalar

• 24204853_10214707797906001_220958453_n.jpg
    24204853_10214707797906001_220958453_n.jpg
    110.6 KB · Görüntüleme: 38
  • 24204783_10214707797946002_2096905377_n.jpg
    24204783_10214707797946002_2096905377_n.jpg
    104.6 KB · Görüntüleme: 38
Öncelikle kuş jumbo değil kandırılmışsınız. Hastalık konusuna gelince siz evde yokken aynı yemler verildiyse büyük ihtimal stresten olmuştur. Birkaç gün daha gözlemleyin sonra tedaviye başlayın. Üstadlar tedavi konusunda yardımcı olucaktır. Bu arada da size de çok büyük geçmiş olsun.

Valla kandırılmak umrumda değil muhabbet kuşu bile çıkmasa olur yeterki iyileşsin 2. gün bi değişiklik olmadı veterinere gittim ben anlamam bundan veremem ilaç dozunu ayarlayamam dedi. Sanırım kuşları hayvan olarak öğretmiyorlar veterinerlik fakültesinde...

Öncelikle çok geçmiş olsun hem size hem kuşunuza. Sizin kuşa olan düşkünlüğünüzü çook iyi anlıyorum. 5 gün önce profil resmimdeki kuşumu kaybettim. Acısını en iyi ben anlarım. Allah yardımcınız olsun

Öncelikle geçmiş olsun. 2 gün günde iki üç kez ağzına birer damla zeytin yağı damlatın. Kabızlığını alır. Sade maden suyu alın asitini bardaktan bardağa boşaltarak alın. Gazı hiç kalmasın. 3-4 gün maden suyu verin. Probiyotik varsa maden suyuna probiyotik de katın. Yoksa yarım suluğa 4 damla sirke katın suyu her gün yenileyin. 3 günde düzelme olmazsa yazın.

Tebrik ederim güzel düşüncelerinden. Geçmiş olsun inşallah iyileşir

LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle geçmiş olsun. 2 gün günde iki üç kez ağzına birer damla zeytin yağı damlatın. Kabızlığını alır. Sade maden suyu alın asitini bardaktan bardağa boşaltarak alın. Gazı hiç kalmasın. 3-4 gün maden suyu verin. Probiyotik varsa maden suyuna probiyotik de katın. Yoksa yarım suluğa 4 damla sirke katın suyu her gün yenileyin. 3 günde düzelme olmazsa yazın.

Çok teşekkürler dediklerinize hemen başlayacağım

İyi dilekler için herkese teşekkürler. Umarım kurtarabilirim tek dileğim bu...

Telaşlanmayın. Yüksek ihtimalle düzelir.

Bugün kuşlardan anlayan bir veterinere gittim. Kabızlığı için bir ilaç ve probiyotik verdi başladım hala aynı umarım bunlar işe yarar. Yemini 4 saatte bir değiştiriyorum suyunu hergün kuş kumu vs herşeyi var kafeside temiz birde üstüne dualarım umarım iyileşecek çirkinim..

Hala çok sık dışkı yapıyor yem yemesine rağmen o kursak hep boş :/

Boş değil merak etmeyin aç kalmıyor. Düzelir probiyotikle.

Bugün ilaç ve probiyotiğin 3. günü dışkı normal rengine döndü kabarmasıda bugün gitti daha sağlıklı duruyor. Sanırım kefeni yırttık :) Paşa omzumda uyuyor şuan şükürler olsun. İlacı yarın tek doz daha verip bitireceğim yağ bazlı bir şey zaten bide ishale dönmesin :) probiyotik ve vitamini 1 hafta dolana kadar vermeyi düşünüyorum uygun mudur?

Bu arada yardımlarınız iyi ve iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim..

Hayır sakın kesmeyin ilacı 5 gün devam edin. Erken keserseniz Antibiyotiğe direnç gelişir.

Hayır sakın kesmeyin ilacı 5 gün devam edin. Erken keserseniz Antibiyotiğe direnç gelişir.
Tamamdır çok teşekkürler o zaman 2 gün daha devam ediyorum. Probiyotiğe kaç gün daha devam etmeliyim?
Birde bir arkadaşım avisol b vitamini önerdi ben başka bir marka kullanıyordum her zaman suyuna katarım dedi her suyuna bu vitaminden katmak doğru olur mu? Yoksa arada vermek daha mı iyi olur? Yada bu vitaminden daha etkili hastalıklardan koruyacak vitamin eksikliğini karşılayacak başka bir vitamin varmı?

Hiprachok , omnivit , mutavit , hobi s vb amino asitler de içeren vitaminlerden haftada 2 kez kullanmanız daha doğru olur. Ayrıca hastalıktan koruma özelliği probiyotiklerde vardır. Probşyotik kullanın her gün kullansanız da sakıncası yoktur.

Geri