Muhabbet kuşum hasta ve ne olduğunu çözemiyorum.

mrthug

Yeni Üye
Merhaba herkese. Kuşum iki gündür hasta. Çok hali yok ve genelde uyumak istiyor. Kendi yemini yemiyor ve arada kusma hareketi yapıp kusmuyor. Yedirebildiğim şeyler sadece kıvırcık ve ekmek kırıntısı oldu. Aslında karnı aç. Normal şartlarda yem kabını doldururken heyecanlanırdı. Yine öyle hareketler yapıyor ama kaba koyduğumda yemiyor. Masaya döktüğümde ise sadece aspir tohumlarına yöneliyor. Onları da açıp kabuklarını yiyor gibi geldi bana çünkü içindeki koyu kahverengi tohumlar duruyor hala. Geri tükürüyor Havuç, elma, kapya biber vermeye çalıştım ama asla almıyor. Tek aldığı şey kıvırcık. Su içmiyor maalesef. Ben kendim suyuna prebiyotik katıp şırınga ile vermeye çalıştım onun dışında da içtiğini görmedim. Kendini vs temizliyor. Hareketleri böyle aşırı hasta gibi değil bazen ama kafeste uyumak istiyor genelde. Kakasının görselini paylaşacağım. Lütfen bana yardımcı olur musunuz. https://drive.google.com/drive/folders/1C3fnU6eRNY3Ov4ZcQnw71rJ8qvuGYBL3?usp=sharing

Kuşunuz hasta. Dışkısı anormal. Salmonella dışkısına benziyor. İmkanınız varsa kanatlı veya egzotik hayvan kliniğine götürün. Eğer yoksa buradan tahmine dayalı ilerleyebiliriz.
Selçuk beyi etiketliyorum.
@Selçuk YÜKSEL

Ankara'da yaşıyorum ama nereye götüreceğimi bilemedim. Dışkısı genelde sıvı ve böyle fazla yeşil ve beyaz. Kıvırcıkdan başka bir şey yediremedim. Ondan olabilir mi? Siz nasıl anladınız? Götüreceğim yerde bilgi işime yarayabilir. Bir de böyle dengesinde, hareketlerinde problem yok. Kafesi, kendisi ya da dışkısı kokmuyor. Anlamadım açıkçası.

Yedikleriyle alakalı olabilir. Kabarma halsizlik gözlerde cansızlık yoksa probiyotikle destekleyip gözlemel daha doğru olur. Ayaklar normal sıcaklığından farklı mı mesela ?

Yedikleriyle alakalı olabilir. Kabarma halsizlik gözlerde cansızlık yoksa probiyotikle destekleyip gözlemel daha doğru olur. Ayaklar normal sıcaklığından farklı mı mesela ?
Merhaba Selçuk bey. Gözleri normal gibi. Ayakları ise hareketine bağlı diyebilirim. Şimdi aldım elime biraz soğuktu ama gün içinde aldığımda ılık, normaldi. Kabarma var gibi. Kafesinde durduğunda genelde kendini biraz temizleyip sonra uyuyor hep. Uyumadan dururken de kabarık duruyor. Kafesinden çıkardığımda ise hareketleri ve uçuşu dengesiz değil. Açıkçası aç ve bunu görebiliyorum ama hiçbir şey yediremiyorum. Zorla biraz havuç verdim yedi onu. Onun dışında kıvırcık ve ekmek kırıntısı yedi. Ben size birkaç tane fotoğrafını daha ekleyeyim bakın. @Selçuk YÜKSEL

düzeltme: bugün o kusma hareketini yaptığını görmedim

Son düzenleme:
Ankara için önerebileceğim yerler,
Ankara Keçiören hayvan hastanesi,
Uğur Pet Vet kliniği,
Telepati Hayvan Hastanesi
Bağlıca Akademi Hayvan Hastanesi Ankara/Etimesgut

Öneriler için teşekkür ediyorum. Yaklaşık 4 saatten fazla bir uğraş sonunda havuç yedirebildim bu onun iştahını açtı ve krakerden almaya başladı. Sonrasında zamanla yemine ve suyuna da gitti. Şu an altındaki kağıdı değiştirdim. İshal yapmıyor. Kakası sıvı değil. Kendisi daha enerjik ve hareketli. Bu şekilde gözlemleyeceğim durumunu. Sizlere sorum ise ben normalde GardenMix Platin seri kullanıyorum. İçeriği sırasıyla; sarı darı, kırmızı darı, beyaz darı, aspur, siyah darı, nijer tohumu şeklinde. Vitakraft diye bir yem var ondan alıp arada ondan vermeli miyim? Kuşum yıllardır bu Garden Mix yemini yiyor.
Vitakraft olanın içeriği ise; Sarı darı, soyulmuş yulaf, kırmızı darı, çim tohumu, kanarya yemi, beyaz darı, CaCo3, bal.

Son düzenleme:
Kraker yemesin kesinlikle. Aspır gibi kolay kırılan tohumlardan verin. Hangi probiyotiği kullanıyorsunuz ?

Paylaştığım görüntüler bugüne ait. Akşama kadar yedirip, içirmeye çalıştıklarım sayesinde biraz daha iyi gibi görüyorum ama hala hasta tabii. Uyumak istiyor çoğunlukta ama önceki günlere göre daha hareketli ve iştahlı diyebilirim. Uzattıklarımı yiyor ve sonrasında yemine ve suyuna gidip onlardan da az da olsa yiyor. Elimde sadece aspur olarak tohum yok ama farkettim ki kendi de aspuru tercih ediyor yem kabından. Onları açmış genelde hep. Prebiyotik olarak ise veteriner bir arkadaşımdan almıştım zamanında. Üzerinde Digestive System, Vitamin C, Prebiotics & Probiotics, supplement for birds yazıyor. Ben suluğuna çay kaşığının ucu ile katıp karıştırıyorum. Kakasına gelecek olursak gece uyurken birkaç kez ishal yapmış. Ama resimde de göreceğiniz üzere sonrasında ve gece uyku öncesi yaptıkları ishal değil. Bugün sadece 1-2 kez ishale yakın yaptığını gördüm ama öncekiler gibi değildi. Kraker konusunda ise bu videolarda gördüğünüz kafeste asılı olan yem krakerini kaldırayım mı? Bu arada normalde bu videoda yaptığı bacak hareketlerini biz ilgilendiğimizde yapardı kur yapar gibi. İki gündür yapmıyordu. Bugün yapmaya başladı videodaki gibi. Hala hasta ama biraz daha toparladı gibi. Havuç, kıvırcık veriyorum. Onun dışında yemini yiyor arada ve probiyotikli sudan içiyor. Başka ne yapabilirim?

Güncelleme: Verdiğim prebiyotik ürünü bu https://www.trendyol.com/pd/wahlen/...761?boutiqueId=61&merchantId=125040&gads=true

@Selçuk YÜKSEL

Son düzenleme:
Aspur ( kanarya yemi ) demek istedim
Anladım. Ben de çok bilmiyorum. Paketin üzerindeki yazan ismini yazdım. Görüntülerden yola çıkarak değerlendirmeniz nedir? Sizce gözlemlemeye devam mı edeyim yoksa göstereyim mi veterinere? Tavsiyeleriniz benim için önemli. Şu an genel olarak uyuyor. Ben arada uyandırıp, bir şeyler yesin diye bakıyorum. Havuç ve yeminden alıyor.

Krakeri çıkarmamışsınız hala. Çıkarın ve bir daha da almayın. Videodan gözlediğim kadarıyla şuan acil müdahale gerektiren bir durumu yok.
Kullandığınız probiyotik enzim içerikli değil maalesef. Prozim plus alıp, kombinlemenizi öneririm. Sık sık dışkı ve video paylaşırsınız takipte oluruz..

Krakeri çıkardım. Bugün çok daha iyi. Bahsettiğiniz desteğide alacağım. Bu arada yem konusunda ne diyorsunuz? Söylediğim yemden almalı mıyım?

Geri