Muhabbet kuşum hasta mı?

Furkanh

Yeni Üye
Arkadaşlar 2 gün önce petshoptan muhabbet kuşu aldım 1 aylık civarı olduğunu söyledi. Kuş elde duruyor arada elden uçuyor ama genelde elde duruyo sakin sakin, kuş çok durgun birkaç kez duvara vurdu sonra dün akşam yine çıkartıp sevdiğimizde gitti televizyona kafa attı içim kötü oldu kafesine koyduk sonra. Bu sabah 5 gibi kalktım kuş kusuyordu ağzından yem çıkartıyordu, kuş durgun olduğu içinde durumunu sormak istedim yardımcı olun lütfen sorularınızı sorun yanıtlayayım. Birde uçarken havada sıçıyor duvara vuruyo diyemi bilmiyorum.

Şuan ilk yapacağınız şey şimdiden suluğunu çıkarın yarın 10-11 gibi yarım suluğa 2 mercimek tanesi kadar karbonat ( kabartma tozu ) katıp verin. Akşam tekrar dışkı ve video paylaşın.

Kuş hasta olabilir,dışkılar normal değil. Kusma şüpheli. Kuşun ağzının içinde ve dışkılarında koku var mı kontrol edin. İştahı ne durumda? Bu arada kafesiniz küçük ve tabanda da tel ızgara yok. Tabanda ızgara olması lazım dışkılara erişmemesi için ve günlük kafes tabanındaki dışkıları gidermelisiniz,çöp poşeti takıp günlük değiştirebilirsiniz. Ayrıca kafes tabanına da yem koymayın,darı var sanırım yerde. Dışkı ile gıda teması olmamalı kesinlikle.
Ve eve yeni gelen kuş paldır küldür salınmaz çıkarılmaz. Önce birkaç gün kafeste bekletilir ortamı tanımaya fırsat verilir. O sırada kafesten içeriye elimizi sokup eğitim verebiliriz sevebiliriz vs.
Ciddi çarpmalar ölümcül olabilir bilginiz olsun,böyle şeylere dikkat etmelisiniz.

Geri