Ama zamanla düzelir değil mi? Bazirlarinin kusu bir hafta ta alısiyormusHer kuşun karakteri aynı değildir.Omuzunuza geliyorsa bu şimdilik sizin için yeterli olması gerek.Alışması için 3 ay kısa bir süre.Siz kuşu elinize gelmesi için zorlamayın,bırakın istediği zaman o gelsin.Kuşu elinize gelmesi için zorlarsanız sizden kaçar.Omuzunuza geldiği zaman kuşla yumuşak bir ses tonu ile konuşun.Önce güven duyması lazım.
Kuşunuzun resmini ekleyebilir misiniz? Yavru mu, ergenlikte mi, yoksa kızgınlı döneminde mi bi görmüş olalım. Söylendiği gibi, her kuşun karakteri farklıdır ama 3 ay size alışması için bana uzun bir süre göründü. Kuşunuzla yeterince ilgileniyor musunuz? Elinize alışması için yemi mümkün olduğunca elinizle vermeye özen gösterin. Kafesten çıkarmak için zorlamayın. Avuçlayarak tutup size güvenini zedelemeyin. Akşamları yemini ve suyunu koyun ama sabahları çıkarın ve 2-3 saatte bir yemini suyunu kafes içinde elinizle vermeye çalışın. Elinize alışmaya başladıktan sonra aynı işlemi kafesten çıkartarak da deneyin. Mümkün olduğunca yumuşak sesle onunla konuşun. Müzik dinletin.
Elinize gelir mi zaman gösterecek.Bazılarının kuşları dediğiniz kuşlar hobi amaçlı üreticilerin yetiştirdiği kuşlar.Burada yetiştiren bir çok arkadaş var.Ama zamanla düzelir değil mi? Bazirlarinin kusu bir hafta ta alısiyormus
Üzgünüm ama benimki 1 senedir benimle ve asla avuca aldırmıyo hiç bir şekilde hoşlanmıyor ele aldığım da parçalıyor ellerimi geliyo öpüyo koluma omuzuma konuyor ama hiç bir şekilde avucuma alıp da sakince sevdirmiyo çok uğraştım aşırı derece de uğraştım ama her avucuma aldığım da saldırdı her kuş aynı değil bazı kuşlar sever bazıları sevmez umarım alıştırırsın benimki alışmaktan çok sevmiyo seninki belki seviyodur ve alıştırırsın