Muhabbet kuşum dünden beri hiçbir şey yemedi

Limonata

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun yemi bitmişti normalde açık yem almam ama bi hata yapıp kuşçudan yem aldım yemi koyduk geceye kadar yemden sadece 8-9 tane darı yediğini fark ve daha fazlasına dokunmadığını fark ettik her yer kapalı diye önceki yeminin az kalan sonunu verdik ama kuşum yemi uzattığımız anda öğürüyor ve artık yem yemiyordu ağzına bile almadan öğürüyor sonra bugün her zaman aldığım paketli yemini aldım ama onuda yemiyor öğürüyor marul falan verdik onu yedi ama yem yemiyor öğürüp beyaz bir tükürük çıkarıyor yem tutmazsak ötüyor falan bir şeyi yok gibi ama 2 gündür yemediği için iyice güçsüzleşti bu açık yem yüzünden mi olmuştur lütfen yardımcı olun hiçbir şeyi yoktu yemi alıp gelene kadar ne yapacağımı bilemiyorum şimdiden teşekkür ederim buraya video atılmıyor galiba ama videonun linkini koyacağım umarım açabilirsiniz şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim

Ağız içinde boğaz içinde beyaz plaklar lezyonlar ve kötü koku var mı kontrol ediniz. Dışkıları nasıl foto görelim. Fotoğraf için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.

Resimi yine koyamadım hata veriyor linki bırakacağım buraya https://hizliresim.com/sjippdt bu dışkısı hiçbir şey yemediği için böyle ve kuyruğu hasta kuşlar gibi eğik değil sağlıklı kuşlar gibi dik ağız içinde beyaz plak falan yok yemi ağızına alıp kırmaya bile tenezzül etmeden gördüğü an kusmaya başlıyor aslında video var facebook ile ilgili bir şey yazıyor ilk attığım yazıda tıklarsanız kustuğu video çıkıyor ve ötüyor kuşum hasta kuş durumları sergilemiyor sadece yemi görünce öğürüyor ballı yem gösteriyoruz ona yapmıyor o öğürmeyi ama onuda yemiyor korkuyor ne yapıcam bilemiyorum

Her şey yeni aldığınız açık yemden sonra mı başladı? Öncesinde öğürme kusma var mıydı? Dışkıları nasıldı daha evvel?

Her şey yeni aldığınız açık yemden sonra mı başladı? Öncesinde öğürme kusma var mıydı? Dışkıları nasıldı daha evvel?
Evet gayet iyiydi ötüyordu oynuyordu yemi aldım böyle oldu başka yem veriyorum yemeden kusma hareti yapıyo yeme baktığı an öğürüyor şimdi açlıktan yorgun düştüğü için çok hareket etmiyor ama yine ötüyor. Dışkısı normal renkte ve koyuluktaydı.

Evet gayet iyiydi ötüyordu oynuyordu yemi aldım böyle oldu başka yem veriyorum yemeden kusma hareti yapıyo yeme baktığı an öğürüyor şimdi açlıktan yorgun düştüğü için çok hareket etmiyor ama yine ötüyor. Dışkısı normal renkte ve koyuluktaydı.

Ağzının içinde kötü koku var mı?

Birkaç dışkı yapmasını bekleyin peçeteye o dışkıların resmini paylaşın. Hasta olup olmadığına emin olamadım çünkü.

https://hizliresim.com/qirc0kn yem yemediği için dışkısı böyle kokusu normal kuş dışkısı gibi kokuyor ama bu beyazlar sarı renk gibi görünüyor
Açlık dışkısı bu dışkılar. Yem yemediği için sadece idrar yapıyor. Dışkılar, Hastalıkla alakalı veri vermiyor elimize.

Dolayısıyla da hasta olup olmadığı konusunda emin olamıyorum. Hem sadece yem değişir değişmez böyle oldu demenizden. Hem de öğürme dışında hastalık verisi olmadığından ilaç başlatmak istemiyorum. 1 defaya mahsus. El besleme yapabilir misiniz ? Kursaktan besleme şeklinde.

Açlık dışkısı bu dışkılar. Yem yemediği için sadece idrar yapıyor. Dışkılar, Hastalıkla alakalı veri vermiyor elimize.

Dolayısıyla da hasta olup olmadığı konusunda emin olamıyorum. Hem sadece yem değişir değişmez böyle oldu demenizden. Hem de öğürme dışında hastalık verisi olmadığından ilaç başlatmak istemiyorum. 1 defaya mahsus. El besleme yapabilir misiniz ? Kursaktan besleme şeklinde.
Elle besleme hiç yapmadım aparatımda yok ama bir kez beslesem düzelir mi acaba sipariş vereyim beslemeye çalışırım

Elle besleme hiç yapmadım aparatımda yok ama bir kez beslesem düzelir mi acaba sipariş vereyim beslemeye çalışırım
Hocam sparişle olur mu sizce .. Gelene kadar hayvan aç mı kalacak. Bir veteriner desteği alın. Çünkü en başta doyması lazım kuşun. Yada forumda evde yumurtayla elle besleme tarifi vardı ona bakın ve deneyin yiyecek mi bakalım.

Ben kuşun hasta olduğunu düşünüyorum. Yem değişiminin bu kadar yemden soğuttuğunu hiç görmedim. Eski yeme dönmenize rağmen yemeyi reddetmesi normal değil.

Hocam sparişle olur mu sizce .. Gelene kadar hayvan aç mı kalacak. Bir veteriner desteği alın. Çünkü en başta doyması lazım kuşun. Yada forumda evde yumurtayla elle besleme tarifi vardı ona bakın ve deneyin yiyecek mi bakalım.
Tamam o zaman dediğiniz gibi yapayım sonra yine yazarım teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için daha önce başıma gelmedi bende bilemedim nasıl olduğunu özür dilerim

Tamam o zaman dediğiniz gibi yapayım sonra yine yazarım teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için daha önce başıma gelmedi bende bilemedim nasıl olduğunu özür dilerim
Özürlük bir durum yok. Kuş işimizi çpk zorlaştırıyor. Hem hasta olup olmadığı net değil hemde yemek yemiyor. Elimizi kolumuzu bağlıyor resmen.

Bence mikostatin alıp kullanılabilir tedbiren
Dün ilaç alıp verdik ve kanarya yemi aldık bugün kanarya yemini yemeye başladı ve ötüyor 2-3 gün daha ilaç verip keseceğim muhabbet kuşu yemini hâla yemiyor ama artık gördüğünde öğürmüyor yardımlarınız için ikinizede çok teşekkür ederim

Geri