Busrakundakci
Yeni Üye
Merhabalar, iki tane muhabbet kuşum var ve birisi çok hasta yardımcı olursanız çok sevinirim, sekiz yaşlarına girdiler Eylül ayına kadar gayet sağlıklıydılar hatta yağlanma vardı kuşta sonra bir kuşçu bana kuşumda mantar olduğunu söyledi ağzında bir şey geveliyor gibi yapıyor dedi, tam suluğa 1 ml triflucan ve 1 pirinç tanesi zolax kullandırttı, ben bu ilaçlara başlayınca kuşun kakası siyaha döndü ayakları sıcacık olur normalde buz gibi oldu ve yutkunma da zorluk yaşamaya başladı bir hafta ilacı kullandıktan sonra üç gün probiyotik ve vitamin karıştırıp verdim hayvan su içmede zorlanır hale geldi yem yerken kırıp öyle yiyordu iki hafta kadar bu şekilde devam etti kakaları hep koyu yeşildi dokuz gün sonra falan yeşile döndü ama aradan bir zaman geçince kuş tamamen su yapmaya başladı kakasını ve kusmaya başladı kusmuğu ekşi ekşi kokuyordu ve kuyruğu da atmaya başladı, veterinere gittik yarım suluğa 10 damla mikostatin sekizde biri kadar flagy nefes açıcı vitamin ve mantar için şeffaf bir ilaç verdi beş gün kullandık hiçbir gelişme olmadı ishali düzeldi kusması durdu ama hala yutkunamıyordu. Tekrar gittik veterinere yine bir mantar ilacı verdi ve flagy kullanmaya devam ettik beş günün sonunda hala yutkunma sorunu geçmiyordu ve kuyruğu da atıyordu, tekrar veterinere gittik başka bir mantar ilacı verdi beş gün kullanmamız için dün dördüncü günüydü ama kuşum yem yiyemez hale geldi iki saat yemlikte duruyor ama yiyemiyordu şuan sadece mama yiyebiliyor ve artık kemiği elimize geliyor geceleri sürekli pıt pıt ses geliyor nefes alırken ve tıksırma sorunu da var, bu kuş tamamen sağlıklıydı triflucan ve zolax verdiğimden beridir hasta ve ne olduğunu bulamıyoruz günlerdir ilaç veriyoruz veteriner boğazında yara olduğunu söyledi ama bu kadar ilaca rağmen bir gelişme yok en azından hastalığını teşhis edersek çok sevinirim.