Eskişehir Muhabbet kusu vitamin destegi

seyma3026

Yeni Üye
Herkese merhaba :)
4 yavru 2 Yetişkin muhabbet Kuşum var. Üretici değilim evde bakıyorum.
Kıyamadığım için vermedim çocuklarımı.
Yumurta haslayip içine marul maydanoz roka havuç karışımı yapıyorum yetişkin kuşlarım biraz yiyor ancak yavrular hiç yemiyor. Elimden geldiğince ilgilenip özenle bakmaya çalışıyorum. Ancak hangi vitamin ne kadar sıklıkla nasıl kullanmalıyım hiçbir bilgim yok. Bana bu konu hakkında bilgi verir misiniz. Multivitamin ve B vitamini aynı anda kullanır mi mesela ya da probiyotik desteği sıklıkla kullanmalı miyim elimde şuan b vitamini ve bakteri önleyici bir damla var. Yeterli değil sanırım yem olarak da Quik gurme mama yiyorlar bilgi verebilen olursa çok mutlu olurum 🙏🏻

B vitaminini multi vitaminle birlikte vermeyin.
Kanatlıoil vitabol
Prozim plus
Multi mineral toz ( pembe toz ) alıp
Haftada 1 vitabol, 2 günde bir prozim katon sularına yarım suluğa 5 tam suluğa 10 damla
Ayrıca küçük bir suluk alıp pembe tozu susuz suluğa koyuv vereceksiniz sürekli önlerinde olacak. Evde yedek suluk varsa oda olur.

Merhaba, ben bu ürünleri kullanıyorum. İnternet üzerinden Karadenizpet'ten bölünmüş olarak alıyorum bilgilerinize 🥰
Ama uzun bir süredir haftada bir kullanmıyorum. Aralığını azalttım biraz.
1000000501.jpg

Haftada 1 multivitamin,
Haftada 3-4 kez probiyotik,
Haftada 2 kez B vitamini,
Haftada 2 aminoasit takviyesi verin.

Hangilerini birlikte kullanabilirim peki. Çok teşekkür ederim
Hepsini karıştırıp vermeyin,program yapın kendiniz.
Örneğin haftada 1 gün olmak üzere multivitamin verin Pazartesi mesela. 2 günde 1 kez olmak üzere probiyotikli su hazırlayın. B vitamini haftada 2 kez olacak şekilde aralara dağıtın boş günlere.

Haftada 1 multivitamin,
Haftada 3-4 kez probiyotik,
Haftada 2 kez B vitamini,
Haftada 2 aminoasit takviyesi verin.
Açıkçası bu kadar sık aralıkla verilmesini kendimce doğru bulmuyorum. Sizin dediğinize göre kuşun hiç temiz su içmeye vakti kalmıyor. Ne kadar çok vitamine alıştırırsanız o kadar çok vitamine bağımlı oluyor. Ben ev soğuk olduğunda, kış aylarında, tüydeyken ya da stresli bir haftaysa haftada bir gün... Diğer zamanlarda 10 güne bir yeterli buluyorum. Bir dışkı farklılığı vs görürsem probiyotik kullanım sıklığını arttıyorum. Probiyotik kullanımını kendimce daha ön plana almaya çalışıyorum.

Açıkçası bu kadar sık aralıkla verilmesini kendimce doğru bulmuyorum. Sizin dediğinize göre kuşun hiç temiz su içmeye vakti kalmıyor. Ne kadar çok vitamine alıştırırsanız o kadar çok vitamine bağımlı oluyor. Ben ev soğuk olduğunda, kış aylarında, tüydeyken ya da stresli bir haftaysa haftada bir gün... Diğer zamanlarda 10 güne bir yeterli buluyorum. Bir dışkı farklılığı vs görürsem probiyotik kullanım sıklığını arttıyorum. Probiyotik kullanımını kendimce daha ön plana almaya çalışıyorum.
Hiç takviye vermesenizde normal yaşamlarına devam edebilirler. Vitaminlere alıştırmak diye bir şey de mümkün değildir. Biz her gün yemek yiyerek kendimizi yemeğe alıştırmış mı oluyoruz ? Hayır İhtiyacımızı karşılıyoruz. Amaç daha kaliteli yaşam sunmak onlara. Tabiki yüksek dozlarda vitamin sık sık verilirse sıkıntı yaratır onda hem fikiriz. Ama özellikle az dozlarda sık verilen vitamin veya probiyotiğin hiç zararı olmaz hatta sayısız faydası olur 👍

Hiç takviye vermesenizde normal yaşamlarına devam edebilirler. Vitaminlere alıştırmak diye bir şey de mümkün değildir. Biz her gün yemek yiyerek kendimizi yemeğe alıştırmış mı oluyoruz ? Hayır İhtiyacımızı karşılıyoruz. Amaç daha kaliteli yaşam sunmak onlara. Tabiki yüksek dozlarda vitamin sık sık verilirse sıkıntı yaratır onda hem fikiriz. Ama özellikle az dozlarda sık verilen vitamin veya probiyotiğin hiç zararı olmaz hatta sayısız faydası olur 👍
Selçuk hocam bende dediğiniz gibi verilmesin demiyorum ki, verilecek tabi ama sık değil. 10 güne birle haftada bir arasında aman aman bir fark yok zaten. Sadece bir tık daha sıklık arttırma amaçlı öyle yapıyorum. Hem haftada bir kullanımından ziyade fazla kullanımına yorum yaptım. Üstteki yazıda neredeyse temiz su içmeye fırsat kalmayacak derecede bir sıklık var. Ayrıca fazla kullanım karaciğeri zorlar.

Hiç zararı olmaz diye düşünmüyorum açıkçası. Doğru kullanılmayan her şey zararlı sonuçlara yol açar. Fazla yem yemesi, fazla yeşillik yemesi, fazla kalamar kemiği tüketmesi, fazla vitamin takviyesi... hepsi birer sorundur. Her şey dozajında olacak ki yararlı olan zarara dönüşmesin.

Selçuk hocam bende dediğiniz gibi verilmesin demiyorum ki, verilecek tabi ama sık değil. 10 güne birle haftada bir arasında aman aman bir fark yok zaten. Sadece bir tık daha sıklık arttırma amaçlı öyle yapıyorum. Hem haftada bir kullanımından ziyade fazla kullanımına yorum yaptım. Üstteki yazıda neredeyse temiz su içmeye fırsat kalmayacak derecede bir sıklık var. Ayrıca fazla kullanım karaciğeri zorlar.

Hiç zararı olmaz diye düşünmüyorum açıkçası. Doğru kullanılmayan her şey zararlı sonuçlara yol açar. Fazla yem yemesi, fazla yeşillik yemesi, fazla kalamar kemiği tüketmesi, fazla vitamin takviyesi... hepsi birer sorundur. Her şey dozajında olacak ki yararlı olan zarara dönüşmesin.
Tabiki aşırı vitamin karaciğeri yorar ve başka bir takım sıkıntılara da neden olur. Aslında aşağı yukarı aynı düşünüyoruz ama şu farkla ;
Vitaminleri gruplara ayırarak değerlendirmek gerekir.
-Yağda çözünenler
-Suda çözünenler.
Suda çözünen vitaminler vücutta deplonmadığı için belli aralıklarla ( en geç 2-3 günde bir ) alınmaları gerekir. Yemlerde falan bir miktar olsada yeteri kadar yoktur özelşikle B12 ve folik asit, biotin gibi vitaminler azdır. Dolayısıyla atıyorum 10 günde bir 10 damla verilen bir B kompleks vitaminini 3 günde bir 3 damla katarak vermek hem düzenli vitamin almalarını sağlar hemde tek seferde 10 damla B vitaminin karaciğere yüklediği yükten daha az yük yüklenmiş olur.
Yağda çözünen E A D vitaminleri de vücutta depolandıkları için sık vermek şart değildir. Ama onları da uzun aralıklarla tek doz yerine aynı dozu 3'e bölüp kısa aralıklı vermek karaciğeri daha az yoracaktır.
Probiyıtikler genelde inaktif verilir kuşlara. Aynı gün görevlerini yaparlar ve işleri bitmiş olur. Probiyotiği sık kullanmak o nedenke daha doğrudur. İçerdikleri prebiyotikler de mevcut floraya besin sağlar. Dolayısıyla sık kullanılmalıdır. Kuşların sade suyu az içmesi kulağa hoş gelmiyor olabilir. Sanki sudan faydakanmıyorlarmış algısı oluşturabilir. Ama öyle değildir. Kuş ihtiyaç duyduğu suyun tamamını alacaktır 👍

Son düzenleme:
Tabiki aşırı vitamin karaciğeri yorar ve başka bir takım sıkıntılara da neden olur. Aslında aşağı yukarı aynı düşünüyoruz ama şu farkla ;
Vitaminleri gruplara ayırarak değerlendirmek gerekir.
-Yağda çözünenler
-Suda çözünenler.
Suda çözünen vitaminler vücutta deplonmadığı için belli aralıklarla ( en geç 3 günde bir ) alınmaları gerekir. Yemlerde falan bir miktar olsada yeteri kadar yoktur özelşikle B12 ve folik asit gibi vitaminler azdır. Dolayısıyla atıyorum 10 günde bir 10 damla verilen bir B kompleks vitaminini 3 günde bir 3 damla katarak vermek hem düzenli vitamin almalarını sağlar hemde tek seferde 10 damla B vitaminin karaciğere yüklediği yükten daha az yük yüklenmiş olur.
Yağda çözünen E A D vitaminleri de vücutta depolandıkları için sık vermek şart değildir. Ama onları da uzun aralıklarla tek doz yerine aynı dozu 3'e bölüp aralıklı vermek karaciğeri daha az yoracaktır.
Probiyıtikler genelde inaktif verilir kuşlara. Aynı gün görevlerini yaparlar ve işleri bitmiş olur. Probiyotiği sık kullanmak o nedenke daha doğrudur. İçerdikleri prebiyotikler de mevcut floraya besin sağlar. Dolayısıyla sık kullanılmalıdır. Kuşların sade suyu az içmesi kulağa hoş gelmiyor olabilir. Sanki sudan faydakanmıyorlarmış algısı oluşturabilir. Ama öyle değildir. Kuş ihtiyaç duyduğu suyun tamamını alacaktır 👍
Haklısınız hocam, hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz ama farklı bakış açılarıyla değerlendirmiş olduk.

Nitekim hepimizin amacı kuşlarımızın sağlıklı ve mutlu yuvalarının olması.Verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim. İyi akşamlar hocam 💐

Merhaba Merve hocam,
Selçuk beyin de dediği gibi program aslında yoğun bir program değil. Zaten bazı vitaminler depolanmadığı için belli düzende vücuda alınması gerekir. Ama depolanan vitaminler örneğin A vitamini örneğin D vitamini gibi bunları sık veremeyiz.. Depolanan vitaminleri sık vermek karaciğeri zorlar doğru olan bu aslında. B vitaminini vücut ihtiyacı kadar besinlerden vs alır ve fazlası vücuttan uzaklaştırılır,depolanmaz.
Mesela Röhnfried markası Gervit-w multivitamini haftada 1 öneriyor,biz de öyle öneriyoruz zaten.
Probiyotiği sık vermekte sorun yok. Her gün yoğurt yemekte nasıl sakınca yoksa probiyotik tüketmekte de sorun yok düzenli oldukça. Probiyotik bağışıklık sistemini güçlendirir. Dr. Ümit Aktaş hocanın kitabını aldım ben de,orda probiyotiklere yer vermiş anlatmış,yani bağışıklık sistemi için çok önemliler. Küçükler ama etkileri büyük.
Aslında fazla korumacılık kuşa iyilik olmuyor. Çünkü alması gereken vitaminleri alamıyor ve yetersiz beslenme sonucu sorunlar hastalıklar ortaya çıkıyor.

Haklısınız hocam, hemen hemen aynı şeyleri söylüyoruz ama farklı bakış açılarıyla değerlendirmiş olduk.

Nitekim hepimizin amacı kuşlarımızın sağlıklı ve mutlu yuvalarının olması.Verdiğiniz bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim. İyi akşamlar hocam 💐
Rica ederim hocam ne demek iyi geceler

Merhaba Merve hocam,
Selçuk beyin de dediği gibi program aslında yoğun bir program değil. Zaten bazı vitaminler depolanmadığı için belli düzende vücuda alınması gerekir. Ama depolanan vitaminler örneğin A vitamini örneğin D vitamini gibi bunları sık veremeyiz.. Depolanan vitaminleri sık vermek karaciğeri zorlar doğru olan bu aslında. B vitaminini vücut ihtiyacı kadar besinlerden vs alır ve fazlası vücuttan uzaklaştırılır,depolanmaz.
Mesela Röhnfried markası Gervit-w multivitamini haftada 1 öneriyor,biz de öyle öneriyoruz zaten.
Probiyotiği sık vermekte sorun yok. Her gün yoğurt yemekte nasıl sakınca yoksa probiyotik tüketmekte de sorun yok düzenli oldukça. Probiyotik bağışıklık sistemini güçlendirir. Dr. Ümit Aktaş hocanın kitabını aldım ben de,orda probiyotiklere yer vermiş anlatmış,yani bağışıklık sistemi için çok önemliler. Küçükler ama etkileri büyük.
Aslında fazla korumacılık kuşa iyilik olmuyor. Çünkü alması gereken vitaminleri alamıyor ve yetersiz beslenme sonucu sorunlar hastalıklar ortaya çıkıyor.
Merhabalar ✨
"Aslında fazla korumacılık kuşa iyilik olmuyor" bu kesinlikle çok doğru. Demek istediğim birazda bu anlamı taşıyordu aslında. Vitaminleri sağlıklı olsunlar diye veriyoruz ama uygun kullanılmadığından kaş yapayım derken göz çıkartabiliriz.
Ki ben tablo programından, ürünlerinden, miktarlarında oldukça memnunum. Konuyu okuyanlar olursa gönül rahatlığıyla uygulayabilirler.

Açıklanması iyi oldu. Diğer türlü vücutta depolanmayanları da fazlaca dayatabilirlerdi.

Sizede iyi akşamlar diliyorum 💐

Sayin hocam af buyrun ama multi mineral tozu nereden bulabilirim. Depovit markasına ait var sanırım ancak güvercinler için . Kuşlar için ağır gelebilir denmiş ne önerirsiniz bunda? 🌸
Ağır gelmez kullanabilirsiniz. Güvercinler çok yer muhabbetler az :) kanatlıoil pembe toz da alternatiftir.

Geri