Muhabbet Kuşu Uçamaması

Akadian

Yeni Üye
Merhaba
Geçen ay buradaki arkadaşların bilgisiyle iyot takviyesi yapılan ve ölümden dönen muhabbet kuşlarımdan biri bugün iki büyük parça kanat kırdı ve uçamıyor. Fotoğraftaki kanat parçalarından kaynaklı mıdır? Hayvan uçamamaya başladı. Ne yapmak lazım? Bu arada iki kuş da çok tüy dökmeye başladılar. Bunun için bir şey yapmalı mı?

Şu an 5 günde bir susuz bırakıp 5 er damla vitamin, 15 günde bir de yine susuz bırakıp iyot takviyesi yapıyorum. Onun dışında bir şey yok.

Destek olmanız mümkün mü?

5 günde bir susuz bırakmak ne alaka? Susuz bırakma durumunu uygulamayın.

5 günde bir susuz bırakmak ne alaka? Susuz bırakma durumunu uygulamayın.
Kısa yazdığım için kötü olmuş. 5 günde bir 4 saat susuz bırakıp 5 damla vitaminli suluğu koyuyorum. İyotta yaptığım gibi. Burada öyle denilmişti. İyotu da 4 saat susuzluk sonrası koyuyordum. 15 günde bir bunu yapıyorum.

Bu kuşu uçurmayın kanat tüyleri eksik çünkü tüyleri patlayabilir. 1 ay kadar haftada iki kez vitamin haftada en az 3 kez haşlanmış yumurta verin. Yemine ketwn tohumu ve kenevir ekleyin bir miktar.

Bu kuşu uçurmayın kanat tüyleri eksik çünkü tüyleri patlayabilir. 1 ay kadar haftada iki kez vitamin haftada en az 3 kez haşlanmış yumurta verin. Yemine ketwn tohumu ve kenevir ekleyin bir miktar.
Tamamdır detayları öğrenebilir miyim hocam.

Ne kadar zaman uçurmayalım?

Haşlanmış yumurta nasıl verilir? Ne kadar verilir? Sarısı mı beyazı mı karışık mı?

Yemine eklenecek şeyler her yem değişiminde mi?

Bir de kafesteki diğer kuş da bu yapılanları yerse falan sorun olur mu çünkü sağlıklı o.

Son düzenleme:
Tamamdır detayları öğrenebilir miyim hocam.

Ne kadar zaman uçurmayalım?

Haşlanmış yumurta nasıl verilir? Ne kadar verilir? Sarısı mı beyazı mı karışık mı?

Yemine eklenecek şeyler her yem değişiminde mi?

Bir de kafesteki diğer kuş da bu yapılanları yerse falan sorun olur mu çünkü sağlıklı o.
İkisi de yesin. Yumurtayı tam haşlayıp ikiye bölerek verin. Her yem depişiminde dediğim tohumkarı katabilirsiniz.

Geri