Muhabbet kuşu türleri hakkında

d.dilara

Yeni Üye
Merhaba şu kuşlarin türleri nedir bilen var mı? Dişi kuşum geçenlerde öldü malesef çok üzgünum. Erkek kuşum da çok yalniz kaldı sıkılıyor gibi. Başka kuşlar da var evde ama onlarla pek anlaşamıyorlar dışlanıyor. Tekrar dişi sahiplenmek istiyorum onun için. Ama bu sarı kuştan hiç petshoplarda göremiyorum. Normal kuşlara göre daha iriler. Hatta fotograftaki halleri daha 4 aylik. 2 yaşındaki kuşlarimizdan daha büyük duruyorlar. Tüyleri puf puf , ayakları pembe ve büyük. Bir de kuşum şu an 10 aylık. Onun yaşına yakın almam daha iyi mi olur yoksa yine yavru mu alayam birkaç aylık?

Bu sarı kuşarın bilinen bi özellikleri falan var mı merak ediyorum. Mesela hastalığa yatkınlıklari falan oluyor mu? Yani renklere göre, türlere göre belli bir özellikleri oluyor mu? Hastalıga yatkin bir kuş istemiyorum kuşumun ölümünü görmek izlemek çok ağır geldi bana. Hastalık süreci de çok yordu beni kurtaramadim kuşumu. Bağışıklığı güçlü olan bir kuş isterim varsa öneriniz isevinirim.

Bu sarı kuşarın bilinen bi özellikleri falan var mı merak ediyorum. Mesela hastalığa yatkınlıklari falan oluyor mu? Yani renklere göre, türlere göre belli bir özellikleri oluyor mu? Hastalıga yatkin bir kuş istemiyorum kuşumun ölümünü görmek izlemek çok ağır geldi bana. Hastalık süreci de çok yordu beni kurtaramadim kuşumu. Bağışıklığı güçlü olan bir kuş isterim varsa öneriniz isevinirim.
Kuşlarınız ingiliz ile yerli arası diyebiliriz. Hastalığa yatkın demek doğru olmaz ama yerli yeşil kuşlar kadar dayanıklı değiller demek de yanlış olmaz. Almışsanız geri vermeyin beskeyin. Alacaksanız da alabilirsiniz. Her canlı hastalık riski taşır sonuçta. İyi bir beslemeyle hastalık riski azalacaktır.

Hayır neden vereyim yanlış anladinız 😊 henüz almadım alsam da hicbirini kimseye vermem geri kıyamam. Bir kuşumuz uçamıyor onu bile kimseye vermeyiz 😊 Erkek kuşuma eş bakiyorum ara sıra o yüzden sordum hangi kuşlara baksam diye. Özellikleri falan varsa bileyim diye sordum. Hatta ben aynı bu sarıdan bulursam onu alırım. Belki aynı cins kuşlar daha iyi anlaşıyordur. Çunku benim sarilar çok güzel eşti. Ama evde diger kuslarla hiç anlaşamadilar. Onların da beyaz ve minik gorünümleri var ama çok güçlüler maşallah 😄

Ben gekişmeleri sizin kadar bilemediğim için. Yanlış yorumlamışım demekki.

Güvenilir bir üreticiden alabilirsiniz kuş. Lutino,cremio muhabbet kuşu alabilirsiniz isterseniz.

Geri