Muhabbet kuşu tedavi ve önerilerinizi bekliyorum

Ömer Tarık

Yeni Üye
1 ay önce 1 çift 1 yaşlarında muhabbet kuşu hediye geldi oğluma fakat dişi olan tüyleri kabarık ve sürekli uyuyordu, 1 hafta içerisinde öğütülmemiş yapışık yem kusmaya başladı sadece yem yiyor onun dışında uyuyordu ve dişi kuşu kaybettik..
Erkek kusma ile başladı fakat enerjisi mükemmeldi ele alıştırdık bıcır bıcır dı, 4gun önce sürekli uyuma, kabarık durma, tepki vermeme ile hasta olduğunu anladık, ele aldığımda geldiği güne göre bayağı zayifladigini anladım göğüs kemiği jilet gibi olmuş, tavsiye üzerine kanarya maması versele laga gold patee alıp içine havuç rendeleyip haşlanmış yumurta, ince kıyılmış ıspanak ufalanmis bebe bisküvisi ve zeolit tozu karıştırıp verdim, yavaş yavaş yemeye başladı 4. gününde iştahla yemeye başladı kabarık durma, kusma bitti hatta ötmeye geri başladı yem yemiyor fakat dal dari yiyor.
Kilo kaybı için nutribird a21 ve elle besleme aparati siparişi verdim bekliyorum gelmesini 7 gün boyunca günde 1 sefer kursak mantarı için mercimek büyüklüğünde zeolit tozlu 2 seferde boş mama ile besleme yapacağım.
Sorum şu mamayi şırınga ile kac ml vermeliyim? Ve kilo alması 7 günün sonunda nekadar devam etmeliyim?
Bunun dışında eklemek istediğiniz öneriniz varmi?
40 yaşından sonra bunları Öğrenmeye uygulamaya ve sağlıklı şekilde yaşatmaya çalışıyorum, 20 yıl akvarist olarak çok tecrübem olsada kanatlı olarak yeni yeni ogrenmeye çalışıyorum yardımlarınızı bekliyorum.
Elma sirkesi damlattigim suyunu gün aşırı değiştiriyorum, 2 güne bir kafesi temizliyorum, birde elimde kuşlarla birlikte gelen 2024 son kullanma tarihli amınosol var bunu kullanmalimiyim??

Merhaba,
Kuşunuzun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.
Kuşunuzun kusmuğunda ağzının içinde kötü koku var mı? Ağzının içini kontrol edin peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı..
Dışkılarında koku var mı?

Hocam kuşta yüksek ihtimalle mantar var sirke ve zeolid ile baskılamışsınız bir miktar ama hastalık geçmemiştir kuvvetle muhtemel. Video ve dışkı paylaşımı sonrası önerimiz olur tabi.

Merhaba,
Kuşunuzun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.
Kuşunuzun kusmuğunda ağzının içinde kötü koku var mı? Ağzının içini kontrol edin peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı..
Dışkılarında koku var mı?
Hocam cevap icin teşekkürler kusmuğunda ve ağzında kötü koku yok, ağzının içinde pamuksu ve peynirimsi bir oluşum yok..
İşimden dolayı yeni geldim peçete koydum biraz bekleyim resim ve video çekip koyacağım

Hocam kuşta yüksek ihtimalle mantar var sirke ve zeolid ile baskılamışsınız bir miktar ama hastalık geçmemiştir kuvvetle muhtemel. Video ve dışkı paylaşımı sonrası önerimiz olur tabi.
Teşekkür ederim cevabınız için, video ve dışkı paylaşımı yapacağım peçete koydum onu bekliyorum..

Forumun acemisı olduğum için kuş videosunu biraz fazla yüklemiş im kusura bakmayın.
Resim yukleyemedigim için dışkı videosu ekledim, bu arada dışkı lar erkeğe ait onu eklemeyi unutmuşum 10 gün önce belki dişi si öldü diye strese girmesin diye 7-8 aylık bir dişi aldık yanına gayet iyi anlaşıyor lar..

Kuşlar sağlıklı gibi görünüyorlar. Dışkı istediğimiz gibi olmasa da çok kötü de sayılmaz. Ama bir tık bakımsız gibiler. Beslenme konusunda. Günde 2 çay kaşığı keten 3 çay kaşığı kadar kenevir ile destekleyin bu aralar.

Aminosolü tabiki vermeyin riske girmeye ne gerek var. Murlaka enzim içerikli bir probiyotik başlayın. Prozim iyidir örneğin. Vitamin için de vitabol öneririm. Mineral için de depovit multi mineral ( kırmızı toz ) olabilir. İlaçlar gelene kadar sularına yarım suluk mercimek tanesi ingiliz tuzu ( karbonat l katın.
Hastalık belirtisi kusma vs var mı kuşlarda ?

Kuşlar sağlıklı gibi görünüyorlar. Dışkı istediğimiz gibi olmasa da çok kötü de sayılmaz. Ama bir tık bakımsız gibiler. Beslenme konusunda. Günde 2 çay kaşığı keten 3 çay kaşığı kadar kenevir ile destekleyin bu aralar.

Aminosolü tabiki vermeyin riske girmeye ne gerek var. Murlaka enzim içerikli bir probiyotik başlayın. Prozim iyidir örneğin. Vitamin için de vitabol öneririm. Mineral için de depovit multi mineral ( kırmızı toz ) olabilir. İlaçlar gelene kadar sularına yarım suluk mercimek tanesi ingiliz tuzu ( karbonat l katın.
Hastalık belirtisi kusma vs var mı kuşlarda ?
Bu dediklerinizi alıp başlayacağım, erkek 4 gündür çok iyiydi lakin bu sabah gene kusmuş durgun tüyleri ni kabartmasada..
Hazırlayıp verdiğim mama doğrumu sizce devam edeyim mi?
Kursak mantarı olabilir mi? Nutribird A21 mama bugün geldi, şırınga yı bekliyorum zeolit tozu ve mama karışımı versem faydası olurmu hemde kilo alımı için..

Bu dediklerinizi alıp başlayacağım, erkek 4 gündür çok iyiydi lakin bu sabah gene kusmuş durgun tüyleri ni kabartmasada..
Hazırlayıp verdiğim mama doğrumu sizce devam edeyim mi?
Kursak mantarı olabilir mi? Nutribird A21 mama bugün geldi, şırınga yı bekliyorum zeolit tozu ve mama karışımı versem faydası olurmu hemde kilo alımı için..
Ben sizin yerinizde olsam. Eczaneden teifuculan alır, yarım suluğa ilk üç gün 8 damla sonraki günler 6 damla olacak şekilde 10 gün verirdim. Kusma olayı gözümden kaçmıştı iyiki söylediniz. 3 günden sonra ilaçlı suya probiyotik de katın. Ayrıca tedavi süresince mama meyve sebze gibi sulu şeyler vermeyin. Yemine Zeolit de katın.

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsam. Eczaneden teifuculan alır. Yarım suluğa ilk üç gün 8 damla sonraki günler 6 damla olacak şekilde 10 gün verirdim. Kusma olayı gözümden kaçmıştı iyiki söylediniz.
Bu tedaviyi uygulayacağım yarın başlarım yardımlarınız için teşekkür ederim. Çünkü bu gün tekrardan kustu ve durgunlaştı.

Kusma varsa normal değil. Ama kur kusması normaldir.
Eczaneden triflucan veya mikostatin alın ilaç olarak. 👍🏻
Kafes ve ekipmanları da dezenfektan ile temizleyin.

Geri