Muhabbet kusu tüy dönemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tgb34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tgb34

Yeni Üye
Merhabalar. Kuşum tüyde yaklaşık 1.5 aydır. Her gun suyuna avisol vitamin katiyorum. Kafesin altini gunde 2 kez temizliyorum. Taze sebze meyve veriyorum. Sıcak tutuyorum. Fakat bu tuy suresi bana uzun gelmeye basladi. Yani uzun lafin kisasi gozum gibi bakiyorum. Bir de kasindigi zaman kepegimsi seyler döküyor bazen. Simdiden tesekkurler. Iyi forumlar.

Ekli dosyalar

• 20171028_201014.jpg
    20171028_201014.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 23
Hergün vitamin verilmez. Tüy dönemi için gerekli olan öncelikle B vitamini ve protein takviyesidir. O kepeklerin dökülmesi normal bir durumdur

Mevsim gecisinden kaynakli benim 4 ciftimde tuyde 1ciftim deil sadece bende vitamin takviyesi yapiorum olduklari odada dogalgaz acik yumurta mamasini eksik etmiyorum insallah guzel sekilde tamamlanir bu donem :)

Hergün vitamin verilmez. Tüy dönemi için gerekli olan öncelikle B vitamini ve protein takviyesidir. O kepeklerin dökülmesi normal bir durumdur
Onerileriniz nelerdir. Protein olarak haslanmis yumurtali mama mi vereyim. Peki b vitamini olarak ne verebilirim ilginize teşekkürler

Mevsim gecisinden kaynakli benim 4 ciftimde tuyde 1ciftim deil sadece bende vitamin takviyesi yapiorum olduklari odada dogalgaz acik yumurta mamasini eksik etmiyorum insallah guzel sekilde tamamlanir bu donem :)
Tesekkur ederim. Yumurta mamasini ne kadar tutuyorsunuz kafeste

Tüyden çıkmak üzere taktibi 10 gün içinde düzelir. Kepek falan dökmemeye başlar. Amino asitler içeren bir multi vitamin edinip tüydeyken haftada 2 diğer zamanlar haftada bir kez verebilirsiniz.

Geri