Muhabbet kuşu karında yumurta sıkışması

okanfidan

Yeni Üye
Merhabalar,

Muhabbet kuşumun karın bölgesinde yumurta sıkışması oluştu. Veterinere götürdüğümüzde röntgen çekildi ve yumurta hayvanın üst kısmında sıkışmış vaziyette. Epeyce büyük halde. Veteriner iki haftalık kalsiyum ve vitamin desteği yapalım, düzelmez ise sonrasında iki haftalık el ile aşağı iterek kanala inmesini sağlamaya çalışırız dedi. Eğer oda olmaz ise ameliyat son çare dedi. İnternette yuumurta sıkışması üzerine izlediğim videolarda yumurta hep pop kısmında sıkışmış oluyor ve bilen birisi eliyle kuşun çıkarmasına yardım ediyor. Buna benzer yumurtanın nerdeyse hayvanın göğüs kısmında sıkıştıgı hiçbir örnek bulamadım. Ne yapmak gereklidir tavsiyelerinizi bekliyorum.

3-4 haftadır bu durumda ama kuşun davranışlarında en ufak bi anormallik yok. Erkek ile beraber uçuyor ötüyor herhangi bi huzursuz veya hasta belirtisi yok. Kusma öğürme gibi durumlar yok. Kendisinden veya kafesinden kötü bi koku almıyoruz. yem yemekte, dışkısı normal büyüklükte. Resimleri de ekliyorum. Karın kısmında görebilirsiniz. Tüylerin seyreldiği yerde yumurta.

Röntgeni bekleseydiniz keşke. Ayrıca karnına dokunduğunuzda yumurtayı hissedebiliyor musunuz ? Sıkışma olsa 1 haftada ciddi belirtileri olmalıydj

Lipom olmasın o yumurta dediği şey? Tüyleri aralayıp derisine bakın o kısımda şişlik var mı ve sarı renkli mi.. Sert mi yumuşak şişlik var mı..
Röntgen görüntüsü varsa foto atar mısınız?

Röntgeni maalesef almayı unuttuk ama vet ile beraber baktık yumurta bariz bi şekilde belliydi kuşun karnında. Veteriner ayrıca yağlanma da var dedi. Daha yakından karnının resmini çektim(Çılgın gibi ısırdığı için pek düzgün resim çekemedim :S). Sarılıkta var şiş bölgede. Röntgeni de veterinerden alıp yüklemeye çalışacagım. Şişlik sert biraz ayrıca oynuyor da. hafif aşağı ittirmeyi denedim ama fazla zorlamadım.

ptv0jig.jfif

Yumurtayı çıkarmadı mı veteriner ?

Aşağı inmesi lazım dedi. İnmez ise ameliyat ile alırız dedi

Röntgeni maalesef almayı unuttuk ama vet ile beraber baktık yumurta bariz bi şekilde belliydi kuşun karnında. Veteriner ayrıca yağlanma da var dedi. Daha yakından karnının resmini çektim(Çılgın gibi ısırdığı için pek düzgün resim çekemedim :S). Sarılıkta var şiş bölgede. Röntgeni de veterinerden alıp yüklemeye çalışacagım. Şişlik sert biraz ayrıca oynuyor da. hafif aşağı ittirmeyi denedim ama fazla zorlamadım.

ptv0jig.jfif
Lipom var kuşta. Veteriner hekiminiz donanımlı mı kanatlı alanında? Lipom tümörünü yumurta sanmış olmasın? Düşündürüyor beni çünkü bu. Kuşun tünekte dururkenki videosunu çekip paylaşın. Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz.

Geri