Muhabbet kuşu ishal

htchaticeonem9

Emektar Üye
Hastalık Belirtileri:

•Öğürme
•Renksiz sulu ishal
•Halsizlik
•Kabarıklık
•Popodaki tüylerin diken diken olması

Hastalık Belirti Tarihi:
26 Ocak 2025

Kullanılan İlaç:
Entrobac probiyotik

Hastalık Öyküsü:
Merhaba,

Muhabbet kuşum Menekşe dünden beri renksiz hafif sarımtırak ishal yapıyor. Dün biraz kusacak gibi öğürdü ve kabarık durmaya başladı. Halsizliği vardı. Dışkıların bozulmasına fırsat kalmadan halsizliğini görür görmez entrobac vermiştim. Bugün tedavinin ve hastalığının ikinci günü. Kuşumda öğürme haricinde diğer belirtiler devam ediyor.

Dışkılar poposuna yapıştığı için az önce zeytinyağlı pamuk sürerek oranın yumuşamasını sağladım. Şu anda sürekli o bölgesini kaşıyor. Sanırım zeytinyağından rahatsız oldu. Dışkı resimlerini ve kuşun videosunu paylaşıyorum. Üşütme dışkısı mı, enfeksiyonel mi? Bilmek istiyorum. Ona göre tedbir alayım.

Zeytinyağı sürdünüz mü içirdiniz mi neden? Kaç damla?
Çok verdiyseniz öğürmüş ve de dışkılara yansımış olabilir.
Kuşun ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar ekşimsi kötü koku,dışkıda koku var mı? Zayıflama var mı kuşta iştah kaybı falan?
Kursağında şişlik var mı?

Enyerobacla tedavi olmaz hocam. Hastalık öncesinde önlem amaçlıdır probiyotikler. Kuşa ilk önereceğim şey iç parazit için ense damlası olur. Onu bi kullanın sonra gelişmelere göre yol çizeriz.

Zeytinyağı sürdünüz mü içirdiniz mi neden? Kaç damla?
Çok verdiyseniz öğürmüş ve de dışkılara yansımış olabilir.
Kuşun ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar ekşimsi kötü koku,dışkıda koku var mı? Zayıflama var mı kuşta iştah kaybı falan?
Kursağında şişlik var mı?
İçirmedim, sadece ishalden dolayı dışkısını yaparken poposuna yapışık kalıyor ve düşmüyordu. Ben de daha rahat yapsın diye pamukla zeytinyağı sürdüm. Dışkıda veya ağızda koku yok, şişlik veya lezyon da yok. Kuşum zaten normalde de çok zayıf, avuca alınca hissedilmiyor neredeyse.
Enyerobacla tedavi olmaz hocam. Hastalık öncesinde önlem amaçlıdır probiyotikler. Kuşa ilk önereceğim şey iç parazit için ense damlası olur. Onu bi kullanın sonra gelişmelere göre yol çizeriz.
En iyi ense damlası Vilmectin olacak ama o da piyasadan kalktı zannedersem. Kaliteli, etkili çözüm sunabilecek başka alternatif damla var mı?

İçirmedim, sadece ishalden dolayı dışkısını yaparken poposuna yapışık kalıyor ve düşmüyordu. Ben de daha rahat yapsın diye pamukla zeytinyağı sürdüm. Dışkıda veya ağızda koku yok, şişlik veya lezyon da yok. Kuşum zaten normalde de çok zayıf, avuca alınca hissedilmiyor neredeyse.

En iyi ense damlası Vilmectin olacak ama o da piyasadan kalktı zannedersem. Kaliteli, etkili çözüm sunabilecek başka alternatif damla var mı?
İvomec

Tamam, teşekkür ederim. Bir bakayım. İç parazit tarzı durumlarda zeolit de iyi gelir değil mi?
Zeolit vücutta detoks görevi görür,

Vücuttaki toksinleri ve ağır metalleri alır,

Sindirim sistemini düzenler,

Vücudun antioksidan seviyesini yükseltir,

Bağışıklık sistemini güçlendirir,

Virüsler, soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon ve hastalıklara karşı vücut direncini artırır,

Karaciğeri destekler, ishali keser,

Vücuttaki pH oranının dengeler,

Enerjiyi artırır, rahatlık sağlar,
Not:Antivirüs, Antiparazit ve Antifungal özellikleri vardır.

Bu bilgiler mevcut . Selçuk hocamdan duydum bende ilk defa zeolit kavramını.
Daha öncede araştırmıştım. Şuan sizinle paylaşıyorum.
Ben kullanmadığım için birşey diyemem ama kullanmayı bende düşünüyorum. faydaları saymakla bitmez.

Zeolitin iç parazite etkisi yoktur. Belki önlüyordur. Onu da duymadım ama.
Zeolit vücutta detoks görevi görür,

Vücuttaki toksinleri ve ağır metalleri alır,

Sindirim sistemini düzenler,

Vücudun antioksidan seviyesini yükseltir,

Bağışıklık sistemini güçlendirir,

Virüsler, soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon ve hastalıklara karşı vücut direncini artırır,

Karaciğeri destekler, ishali keser,

Vücuttaki pH oranının dengeler,

Enerjiyi artırır, rahatlık sağlar,
Not:Antivirüs, Antiparazit ve Antifungal özellikleri vardır.

Bu bilgiler mevcut . Selçuk hocamdan duydum bende ilk defa zeolit kavramını.
Daha öncede araştırmıştım. Şuan sizinle paylaşıyorum.
Ben kullanmadığım için birşey diyemem ama kullanmayı bende düşünüyorum. faydaları saymakla bitmez.
Böyle bir şey bilmiyorum. Zeolit hakkında bilimsel makalelere bakmak gerek
Tamam ben yine de alayım zaten diğer forumlarda da hep tavsiye ediliyordu. Pet shoplarda bulabilir miyim acaba?

Tamam ben yine de alayım zaten diğer forumlarda da hep tavsiye ediliyordu. Pet shoplarda bulabilir miyim acaba?
Eczanelerde var ama rakamlar biraz tuzlu. 500₺ civarı 40lı paket halinde satılıyot. İnternetten sipariş etmeniz daha iyi olacaktır. Petshopta sanmıyorum ama aktarlarda olabilir. İnternette daha uygun oluyor paketli şekilde satılıyor. Mikronu önemli yani nekadar küçük olursa okadar rahat tüketebilir.

Eczanelerde var ama rakamlar biraz tuzlu. 500₺ civarı 40lı paket halinde satılıyot. İnternetten sipariş etmeniz daha iyi olacaktır. Petshopta sanmıyorum ama aktarlarda olabilir. İnternette daha uygun oluyor paketli şekilde satılıyor. Mikronu önemli yani nekadar küçük olursa okadar rahat tüketebilir.
Tamam çok teşekkür ederim

Geri