Muhabbet kuşu ilaç kullanımı

Arda126

Yeni Üye
Kuşumda ishal ve soğuk algınlığı olduğundan dolayı veterinere götürmüştüm. Veteriner antibiyotik ve Vitasigna marka digestive, origanum, multivitamin ve probiotik enzym yazdı. Maaleseft bunların toplamı 1500 TL civarı tuttuğundan dolayı sadece antibiyotiği aldım. Diğer kalanların (origanum hariç) alternatiflerini almaya çalıştım. Şuanda elimde digestive yerine Gold Wings diar, multivitamin yerine Röhnfried Gervit-w, Probiotik Enzym yerine Röhnfried Entrobac aldım. 21 ocak salı gününden beri antibiyotik ve Quik Vitaplus veriyorum elimde olduğundan dolayı. 28 Ocak'ta antibiyotik vermeyi bırakacağım. 3 Şubat pazartesi kontrole götüreceğim kuşu. Bu ilaçları ne aralıkta ne kadar vermeliyim?
Tedavi Şekli

Origanum ilaç değildir.
Origanum kekik veya kekik benzeri bir bitki,digestive ise sindirim demektir.
Yaedımcı takviye yani.
Digestive içeriğinde ne olduğu belli mi yazar mısın?
Origanumu 15 günde 1 kez verebilirsin hastalık sonrası rutin olarak.
Haftada 1 kez multivitamin,
Haftada 3-4 kez vitamin içermeyen probiyotik+enzim.

Digestive içeriğini buldum.

Origanum ilaç değildir.
Origanum kekik veya kekik benzeri bir bitki,digestive ise sindirim demektir.
Yaedımcı takviye yani.
Digestive içeriğinde ne olduğu belli mi yazar mısın?
Origanumu 15 günde 1 kez verebilirsin hastalık sonrası rutin olarak.
Haftada 1 kez multivitamin,
Haftada 3-4 kez vitamin içermeyen probiyotik+enzim.

Digestive içeriğini buldum.

Hocam Vitasigna'nın ilaçlarını almadım. Onun yerine Gold Wings Diar Digestive, Röhnfried Gervit-w, Röhnfried Entrobac probiyotik ve Antibiyotik var elimde.
Gold Wings Diar Digestive İçerik Kısmı: https://hizliresim.com/qqe82bg

Digestive'i iki günde bir verin. İki günde bir de probiyotik. Haftada 1 multi vitamin.

Multivitamini veteriner 2 hafta boyunca her gün verin dedi ama haftada 1 mi vereyim yoksa her gün mü? Ya da 1 gün digestive 1 gün multivitamin versem olur mu?
Multi vitamin o kadar süre üstüste verilmez. Eğer veteriner atıyorum B12 vitamini eksikliği gördüyse ona yönelik ilaç vermeliydi. Multi vitamine o kadar sık yüklenilmez. Veya dozu 1/5'e düşürüp her gün verirsiniz oda olur.

Multi vitamin o kadar süre üstüste verilmez. Eğer veteriner atıyorum B12 vitamini eksikliği gördüyse ona yönelik ilaç vermeliydi. Multi vitamine o kadar sık yüklenilmez. Veya dozu 1/5'e düşürüp her gün verirsiniz oda olur.
Tamamdır hocam o zaman haftada 1 veririm multivitamini. Peki antibiyotik bitiminde probiyotiği ekstra vermeye gerek var mı? Birde probiyotiği 10 gün boyunca 2 günde 1 fazla olmaz mı?

Geri