Muhabbet kuşu her gün ağzını şu şekilde açıp kapatıyor.

Tolga Akkuş

Yeni Üye
Hayırlı Günler, saygılar.

Hocam Muhabbet kuşum yaklaşık 2 ilâ 3 aylık bi' kuş. Ve aralıksız her gün ağzını şu şekilde açıp kapatıyor.

Forumda net bir açıklama bulamadım, mazur görün. Videoyu bırakıyorum;
Video; https://streamable.com/jwgy6g

Linki buraya paylalın video görülmüyor

Sanki nefes almakta zorlanıyor. İlk denenecek şey iyot takviyesi yapmak. Eczaneden iyot damlası alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde 3 gün verin ve gelişmeleri yazın. İşe yaramazsa tedavi gerekecek.

Sanki nefes almakta zorlanıyor. İlk denenecek şey iyot takviyesi yapmak. Eczaneden iyot damlası alıp yarım suluğa 1 damla şeklinde 3 gün verin ve gelişmeleri yazın. İşe yaramazsa tedavi gerekecek.
Tamamdır hocam, yarın ilk iş yazdığınızı uygulamak. Çünkü normal bir şey gibi gelmedi gözüme. Teşekkür ettim.

Stresli olduklarında da bu şekilde ağız hareketi yapıyorlar. Ben solunumda problem göremedim. İyot takviyesi için söylemiyorum bunu sağlıklı kuşada iyot takviyesi yapılabilir. Kuş yenimi geldi? Gün içinde kaşıntısı fazlamı yoksa videodamı öyle denk geldi? Strese girebileceği herhangi birşey varmı? Bu hareketi çok sıkmı yapıyor yoksa aradamı yapıyor?

Stresli olduklarında da bu şekilde ağız hareketi yapıyorlar. Ben solunumda problem göremedim. İyot takviyesi için söylemiyorum bunu sağlıklı kuşada iyot takviyesi yapılabilir. Kuş yenimi geldi? Gün içinde kaşıntısı fazlamı yoksa videodamı öyle denk geldi? Strese girebileceği herhangi birşey varmı? Bu hareketi çok sıkmı yapıyor yoksa aradamı yapıyor?
Eve geleli hemen hemen 3-4 hafta olmuştur. Evet gün içinde çok sık kaşınıyor, ayrıca parmağımıza gelmesine rağmen kafese yaklaşınca korkuyor. Bir çözümü var mı sevgili hocam.

Eve geleli hemen hemen 3-4 hafta olmuştur. Evet gün içinde çok sık kaşınıyor, ayrıca parmağımıza gelmesine rağmen kafese yaklaşınca korkuyor. Bir çözümü var mı sevgili hocam.

Kafesi biraz yüksekçe ve cereyan almayan bı köşeye konumlandırın. Fazla ayak altında olmasın. Kendini daha güvende hisseder. Kaşıntısı için veterinerde parazit damlası damlattırın ensesine. Belki kaşıntı strese sokuyor olabilir. Kuşun yanında ani hareketlerden kaçının. Onunla bol bol konuşup ilgilenin. Elinizden sevdiği meyve sebzeleri yedirin. Yeşillik dal darı falanda verilebilir. Zamanla alışır merak etmeyin.

Geri