Muhabbet kuşu gaga kenarında çıkan kabuk

Cici yeşil kuş

Yeni Üye
Merhaba 4 yaşında muhabbet kuşum var kasım ayında da gagasının kenarında kabuk çıkmıştı bizde buradan önerilen bir veterinere götürmüştük veteriner makas gibi bir şeyle kesmişti mantar mı diye sorduğumuzda birşey demedi röntgen çekti karaciger yağlanması var deyip ilaçlar verdi kullandık onları geçen haftada gagasının kenarında kabuk vardı su ve bağdem yağı sürdük ve düştü şimdi 2 gün önce aynı yerde yeniden oluşmuş neden kabuklanıyor sizce sebze ve meyve yemiyor sadece kıvırcık yiyor vitaminsizlikten de olabilir mi herhangi bir vitamin kullanmıyorum öneriniz filan var mı
Kafesini yemliklerini suluğunu temiz tutuyoruz sürekli

Bu kuş gözüme normal görünmedi. Tüyleri farklı duruyor. Dışkılarını da paylaşın. Öğürme kusma halsizlik falan var mı?

Şu an yatırdım dışkısı gayet normal halsizlik olarak belli olmuyor gün içinde uyuyor ama akşamları herkes evdeyken neşesi yerine geliyor hareketleniyor

Makasla kesmek garip yani.. Önce bir ne olduğunu öğrenmek gerekirdi. Mantar olabilir tedbiren mantar kremi kullanmanızı öneririm.

Forumda baktım benzeri vakalarda Oksijenli su veya vazelin kullanmışlar onlara ne diyorsunuz ikiside var

Forumda baktım benzeri vakalarda Oksijenli su veya vazelin kullanmışlar onlara ne diyorsunuz ikiside var
Oksijenli su da olur vazelinde. Önce oksijenli suyla silip üstüne vazelin de sürebilirsiniz kalın bir katman şeklinde.
Ama kuş genel olarak sağlıklı değil. Bir videosunu paylaşın yarın. Ve kuşun öyküsünü besleme diyetinizi falan detaylı yazın.

Yaklaşık 1 sene önce ishal oldu sonrasında kendini genel anlamda 1 senedir toplayamadı diyebilirim. Kimi zaman çok iyi ve neşeli kimi zaman hep uyuklama halinde. 4 ay önce veterinere götürdük gagasında kabuk olmuştu. Veteriner orayı kesti ve röntgen çekti. Görünen bir hastalığının olmadığını sadece röntgende karaciğer yağlanması başladığının gözüktüğünü söyleyip onun için bir damla verdi. Sebze ve meyve yedirmemizi önerdi ama kıvırcık harici başka bişeyi sevmedi ve yemiyor. Şimdi de elime geldiğinde gagasını kaşıtmak istiyor. Yem olarak da Garden Mix kullanıyoruz. Dediğiniz yöntemi de şimdi eczaneden oksijenli su ve vazelin alarak uyguladım. Vitamin filan önerir misiniz? Avicare kullanmıştık bi ara veterinere gittiğimizde onu vermemizi önermişti ama bunu kullanınca da dışkısı ishale dönmüştü diye devam etmemiştim vermeye.

(Veteriner hekimin verdikleri)

Yaklaşık 1 sene önce ishal oldu sonrasında kendini genel anlamda 1 senedir toplayamadı diyebilirim. Kimi zaman çok iyi ve neşeli kimi zaman hep uyuklama halinde. 4 ay önce veterinere götürdük gagasında kabuk olmuştu. Veteriner orayı kesti ve röntgen çekti. Görünen bir hastalığının olmadığını sadece röntgende karaciğer yağlanması başladığının gözüktüğünü söyleyip onun için bir damla verdi. Sebze ve meyve yedirmemizi önerdi ama kıvırcık harici başka bişeyi sevmedi ve yemiyor. Şimdi de elime geldiğinde gagasını kaşıtmak istiyor. Yem olarak da Garden Mix kullanıyoruz. Dediğiniz yöntemi de şimdi eczaneden oksijenli su ve vazelin alarak uyguladım. Vitamin filan önerir misiniz? Avicare kullanmıştık bi ara veterinere gittiğimizde onu vermemizi önermişti ama bunu kullanınca da dışkısı ishale dönmüştü diye devam etmemiştim vermeye.

(Veteriner hekimin verdikleri)

Bu kuş sağlıklı değil görünüm anormal.

Dışkıda karaciğerle ilgili problem olduğu görülüyor ancak kuşun hasyalığıyla ilgili belirti vermiyor. Kuşun hasta olduğu kesin ama hastalığının ne olduğu belli değil maalesef.
Yine de Tavsiyem önce ense damlası uygulayın olası iç-dış parazit ihtimali için.
Eczaneden triflucan alın yarım suluğa 6 damla 10 gün kullanın. Her gün gelişmeleri paylaşın.

Oksijenli su ve vazelin uygulamasını günde kaç kez yapmamı önerirsiniz gagasının diğer kısmındada kabuk oluşmaya başlamış gibi veterinere götürücem haftaya bide yumurta maması yapıp yediriyorum şırınga ile

Oksijenli su ve vazelin uygulamasını günde kaç kez yapmamı önerirsiniz gagasının diğer kısmındada kabuk oluşmaya başlamış gibi veterinere götürücem haftaya bide yumurta maması yapıp yediriyorum şırınga ile
Günde 2 kez tüm gagaya uygulayın

Veterinere götürdüm mantar olmadığını söyledi kaşımaktan yara yapmış olabilir dedi sürekli kaşınıyor ztn karaciğer yağlanması vardı önceden oda geçmemiş gaz problemleri varmış bitkisel ilaç probiyotik filan verdi zeytinyağı içirin dedi tüyleri sağlıklı değil ama karaciğer yağlanması geçmeden tüy destekleyeci vitaminler veremezmişiz dediklerini yapıcam umarım en kısa sürede iyileşir

Geri