Muhabbet kuşu besin seçimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nazir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nazir

Yeni Üye
2 hafta önce dişi muhabbet kuşu kuşu aldım. Daha önce aldığım erkekler de böyle olmuyor du. Akıllı yemliğe girip bütün yemleri boşaltıyor, döküyor haznesine. Farkettim bı ara ayağıyla yeri kazar gibi savuruyor. Normal yemlik mi koymam lazım acaba. Yoksa zamanla alışır mı. Bir de bu Nijer tohumunu karıştırıyorum arada. Normal besin olarak vermem doğru olur mu. Yoksa ek yem olarak uygun değil mi. Apsur falan mı vereyim veya başka yem harici şunu da verebilirsin dediğiniz var mı. . Nijer tohumu kızıştirmak için falan verilir diyor bazıları. Kafes Zeminine de bir şey koymak istiyorum. Ne önerirsiniz hem koku çok olmasın hem kuş yere inince hijyenik olsun istiyorum.

Akıllı yemliği bir süre kaldırın normal yemlik koyun. Benim kuşum da aynı şeyi yapıyordu. Yaptığı hareketi unutması açısından böyle yaptım. İşe yaramıştı. Ondan sonra akıllı yemliğe tekrardan geçtiğimde artık yapmıyordu. İyi günler.

Ya yeni olmanın stresinden yada yem seçmek için yapıyor. Bir süre normal yemlik koyun 1 ay kadar. Sonra akıllıya geçersiniz.
Vitamin veya mineral eksiklikleri de bu tarz davranış bozukluklarına neden olabiliyor.
Nijer verebilirsiniz ama miktarı az tutun fazla vermeyin kızıştırır çünkü. Aspur yulaf ve keten ve kenevir mutlaka olsun yeminde. Aspur sınırsız diğerleri yulaf %20 diğerleri %10'ar şekilde yazın %5
Zemin için mısır granülü, kedi kumu, veya rulo altlık kağıdı kullanabilirsiniz.

Akıllı yemliği bir süre kaldırın normal yemlik koyun. Benim kuşum da aynı şeyi yapıyordu. Yaptığı hareketi unutması açısından böyle yaptım. İşe yaramıştı. Ondan sonra akıllı yemliğe tekrardan geçtiğimde artık yapmıyordu. İyi günler.
Denicem çok teşekkür ederim sağolun

Ya yeni olmanın stresinden yada yem seçmek için yapıyor. Bir süre normal yemlik koyun 1 ay kadar. Sonra akıllıya geçersiniz.
Vitamin veya mineral eksiklikleri de bu tarz davranış bozukluklarına neden olabiliyor.
Nijer verebilirsiniz ama miktarı az tutun fazla vermeyin kızıştırır çünkü. Aspur yulaf ve keten ve kenevir mutlaka olsun yeminde. Aspur sınırsız diğerleri yulaf %20 diğerleri %10'ar şekilde yazın %5
Zemin için mısır granülü, kedi kumu, veya rulo altlık kağıdı kullanabilirsiniz.
Sağolun tavsiye için tamamdır

Geri