muhabbet kusu bagirsak enfeksiyonu suphesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan helyesa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

helyesa

Yeni Üye
merhaba arkadaslar. kusumun diskisinin rengi beyazimsi yesil seklinde acildi. bu bağırsak enfeksiyonu mudur? bir 6 ay önce ayni kusum bağırsak enfeksiyonu geçirmişti ama o zaman diskisinin rengi siyahtı. veterinere götürmüştüm ve antibiyotik vermişti. sonra iyilesmisti. o antibiyotikten hala bende var. siringanin icinde agzi kapali duruyor. o antibiyotigi saklama dolabinda muhafaza etmiştim. buzdolabinda degildi. eger kusum bagirsak enfeksiyonuysa ondan versem problem olur mu? 6 ay gectigi icin ve buzdolabinda saklamadigim icin tereddut ediyorum. ayni zamanda elimde entrobac, gervit, sudacol var. yardimci olursaniz sevinirim

Dışkı resmi ve kuşun videosunu paylaşın.

Evet dışkıda enfeksiyon var.
Antibiyotiğin adı nedir?
antibiyotigin adini bilmiyorum. veteriner siringada vermisti. aslinda o antibiyotigin bozuk olmasindan da endiseleniyorum. kuru ortamda dolabin icinde sakladim ama yinede pek guvenemiyorum 6 ay oldu cunku.

Kursak mantarı dışkısına benziyor. Belirtiler var mı kontrol edin.
Öğürme,kusma var mı? Kusma varsa kusmuğunda köpük salya kötü koku var mı? Ağzının içinde ,dışkılarında kötü koku var mı? Ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı? İştah ve enerji durumu nedir? Tüylerinde matlaşma bozulma var mı? Kuşun videosunu paylaşın.

Kursak mantarı dışkısına benziyor. Belirtiler var mı kontrol edin.
Öğürme,kusma var mı? Kusma varsa kusmuğunda köpük salya kötü koku var mı? Ağzının içinde ,dışkılarında kötü koku var mı? Ağzının içinde peynirimsi pamuk gibi lezyonlar var mı? İştah ve enerji durumu nedir? Tüylerinde matlaşma bozulma var mı? Kuşun videosunu paylaşın.
https://streamable.com/379g9p?src=player-page-share
suan kusum tuy dokumune girdi. ama bahsettiginiz kusma, ogurme gibi durumlara rastlamadim. agzinin ici de normal gozukuyor. bunlar disinda videodaki sesi duyabiliyorsaniz arkadaki saglikli kusumun solunum sıkıntısı var. uzun zamandir oyle ses cikartiyor. mavi olan kusum suan rahatsiz olan kus. onunda solunumla ilgili son zamanlarda problemi olmaya basladi. tuylerini kasirken degisik bir girtlak sesi cikartiyor. bu yeni basladi onun icinde ust solunum yollari icin kullanilan rohnfried atemfrei kullanmayi dusunuyorum. onun dışında baska bir belirtiye rastlamadim.

Eczaneden mikostatin veya trifuculan alıp kullanmaya başlayın yarım suluğa 6 damla. 3. Günden sonra gelişmeleri yazın.

https://streamable.com/379g9p?src=player-page-share
suan kusum tuy dokumune girdi. ama bahsettiginiz kusma, ogurme gibi durumlara rastlamadim. agzinin ici de normal gozukuyor. bunlar disinda videodaki sesi duyabiliyorsaniz arkadaki saglikli kusumun solunum sıkıntısı var. uzun zamandir oyle ses cikartiyor. mavi olan kusum suan rahatsiz olan kus. onunda solunumla ilgili son zamanlarda problemi olmaya basladi. tuylerini kasirken degisik bir girtlak sesi cikartiyor. bu yeni basladi onun icinde ust solunum yollari icin kullanilan rohnfried atemfrei kullanmayi dusunuyorum. onun dışında baska bir belirtiye rastlamadim.

Kuş kaç yaşında? Bakımsız görünüyor

5 yasinda. düzenli olarak vitamin veriyorum. zaman geçtikçe tuylerinin rengi solmaya basladi bu sekilde.

Düzenli olarak vitamin derken ne düzende?
Her gün verilmez mesela bazı vitaminler.
Probiyotik falan veriyor musunuz? Beslenmeleri nasıl neler veriyorsunuz?

Düzenli olarak vitamin derken ne düzende?
Her gün verilmez mesela bazı vitaminler.
Probiyotik falan veriyor musunuz? Beslenmeleri nasıl neler veriyorsunuz?
ben sadece haftada bir kez entrobac probiyotik ve gervit veriyorum bir gun arayla. yem olarak gardenmix aliyorum. bunun disinda evden besin olarak cok bir sey vermiyorum. bazen haslanmis yumurta veriyorum. cok nadirde marul veriyorum. onun disinda evden baska bir sey tuketmiyorlar. cunku baska bir sey verirsem rahatsizlanirlar korkusuyla. bazi meyvelerinde zarar verdiğini duymustum o yuzden meyve de cok nadir veriyorum. yanlis bir beslenme tarzi mi? bilgilendirirseniz sevinirim ona gore daha iyi bir beslenme sekline gecerim

ben sadece haftada bir kez entrobac probiyotik ve gervit veriyorum bir gun arayla. yem olarak gardenmix aliyorum. bunun disinda evden besin olarak cok bir sey vermiyorum. bazen haslanmis yumurta veriyorum. cok nadirde marul veriyorum. onun disinda evden baska bir sey tuketmiyorlar. cunku baska bir sey verirsem rahatsizlanirlar korkusuyla. bazi meyvelerinde zarar verdiğini duymustum o yuzden meyve de cok nadir veriyorum. yanlis bir beslenme tarzi mi? bilgilendirirseniz sevinirim ona gore daha iyi bir beslenme sekline gecerim
Mikostatine başladınız mı ?

Mikostatine başladınız mı ?
hayir henuz baslamadim uc gun boyunca probiyotik vermeyi dusunuyorum bugun ikinci gun, yarin son olacak. diskisi yavas yavas duzelmeye basladi gibi yine fotograf birakacagim. mantarlik bir durum yok gibi ama eger probiyotikten sonra iyilesmezse dediginiz gibi baslarim.

hayir henuz baslamadim uc gun boyunca probiyotik vermeyi dusunuyorum bugun ikinci gun, yarin son olacak. diskisi yavas yavas duzelmeye basladi gibi yine fotograf birakacagim. mantarlik bir durum yok gibi ama eger probiyotikten sonra iyilesmezse dediginiz gibi baslarim.
Hocam geç kalıyorsunuz. Şimdiye kadar başlamış olsaydınız yanlış tedavi olsa bile en azından mantar ihtimalini elerdik. Evet korumacı davranıyorsunuz ama büyük ihtimalle kuşa geri dönüşü zor zarar veriyor olabilirsiniz.

Geri