Muhabbet kuşu aniden hırçınlaştı

Ugur02

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba , yaklaşık 2 hafta önce 28 günlük bir muhabbet kuşu aldık . Aldığımızda çok sakindi elimizi ısırmıyor bizde sevebiliyorduk. Ve 7-8 gün içerisinde bize alıştı en azından ben öyle zannetmiş olabilirim. elimi kafese sokunca elime geliyor kafes parmaklıklarından parmağımı sokup parmağımı tünek gibi yaptığımda parmağıma uçuyor elimi hafifçe kemirmeye çalışıyordu. Çıkardığımda omuzuma konuyordu masamda geziyordu .. 3 gün önce 65*35*40 bir kafes aldım beyefendimize. İlk önceleri tünekten tüneğe konuyordu sıkıntı yoktu. 2 gün önce sabah odamda elektrik süpürgesi çalıştırmıştım , çalıştırmaz olaydım, o gündem sonra elimi kafese yaklaştırdığımda hemen diğer tüneğe kaçmaya başladı . Kafesten çıkarttığımda avizeye uçtuktan sonra elimi avizeye yaklaştırmamla çığlık atarak kaçmaya başladı. Sanki aramızdaki bütün bağ kopmuş gibi . Şimdide kafesin içinde bir tünekten bir tüneğe uçarken martı gibi çığlık atıyor , elimi götürsem onada pas vermiyor . Bu ses çok canımı sıkmaya başladı , çünkü normal muhabbet sesi değil bu martı gibi aynı . Kafeste korktuğu bişey mi var dedim ama hayır bütün aksesuarlara konuyor . E böyle yapınca dışarı da çıkartasım yok çünkü dışarda benden de korkmaya başladı artık. Sanki kendi kuşum değilde başka kuşmuş gibi. Bu hayvancağızı geri mi versem arkadaşlar ? insan emeklerinin karşılığını alamayınca çok sinirleniyor açıkçası. Değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

Bence kuşa haksızlık yapmayın, sürekli ortam değiştirmesin kuşcağız. Biraz daha sabredin.
Bir de çok küçük bir kuş. 1.5-2 aylık bir kuş için alışmadığı bir ses ürkütücü gelmesi doğal. Kafesin içerisinde parmağınızla merdiven yaparak, kafesin üzerine elinizi koyup konuşarak, elinizde meyve-sebze yedirerek tekrar korkmamasını öğretirsiniz.
Yetişkin bir kuş değil. Tekrar güveninini kazanmanız çok basit ve kısa bir süreçtir.

Daha küçücük bir kuş yeni bir kafes yeni bir ortam yeni kişiler. Eğer sabrınız yoksa geri vermeniz daha iyi çünkü bu kuşlar bizlerden daha hassan daha ürkek canlılar. Öncelikle daha büyük kafesler kuşlara rahatlık sağlar mesela benim kuşlarım eski kafeslerini hiç sevmezlerdi biraz da küçük bir kafesti sürekli çıkmak isterlerdi yeni kafes alınca dışarıya çıkmak onlara güzel gelmemeye başladı dışarı çıktıklarında bile kafese geri girmek istiyorlardı. Bırakın da kuş yeni evine ortamına alışsın bu sürede kuşu avucunuza almayın ya da kafeste kovalamayın. Sonuçta robot değil bunlar bizim gibi canlı üstüne bir de daha bebek bir kuş bu. Ekstra ilgi ve sabır göstermeniz gerekir.

Geri