Muhabbet kuşlarınız kaç aylıkken konuştu ?

Ramazan AYDOĞAN

Yeni Üye
muhabbet kuşu besleyenler genellikle yavruyken alıp kendilerine alıştırıp konuşturmaya çalışırlar.

Beslediginiz muhabbet kuşlarınız kaç aylıkken konuştu yada konuşturdugunuz kuşlara nasıl bir egitim uyguladınız..
özellikle konuşturma işlemini dişi kuşlarda başaranlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim
yorumlarınızı bekliyorum...

konusturmak alıtırmak istiosanız tam olarak kendinize 1 ile 4 ay arasında bir kus iyi olur onu konusturmak istiyosanız tek yapmanız gereken onunla ilgilenmek ona bolca ne söylemesini istiyosanız tekrarlamak bu işlemi kafesteyken yapabilirsiniz eldeykende etkili olur dişi kusu alıstırmak zor herkez öle dio kus besleyenlerden 4 aydan sonra rahatca konusmaya baslar

konusturmak alıtırmak istiosanız tam olarak kendinize 1 ile 4 ay arasında bir kus iyi olur onu konusturmak istiyosanız tek yapmanız gereken onunla ilgilenmek ona bolca ne söylemesini istiyosanız tekrarlamak bu işlemi kafesteyken yapabilirsiniz eldeykende etkili olur dişi kusu alıstırmak zor herkez öle dio kus besleyenlerden 4 aydan sonra rahatca konusmaya baslar

2.5 aylık bi dişi kuş besliyorum sabah aksam ilgileniyorum 1aydır bizde daha tık yok :)

Benim kuş 4 aylıkken konuşmaya başlamıştı. İlk kelimesi Paşa'ydı. Sürpriz olmuştu aslında. Konuşması için özel bir çaba göstermemiştim. İsmini söylerken öğrenmiş:)

Benim kuş 4 aylıkken konuşmaya başlamıştı. İlk kelimesi Paşa'ydı. Sürpriz olmuştu aslında. Konuşması için özel bir çaba göstermemiştim. İsmini söylerken öğrenmiş:)

benim düşüncemi dogrulayan bi durum bu çünkü bazı kuşlar hiç ilgilenilmedigi halde sırf sagdan soldan kaptıgı kelimeleri tkrarlayıp konusabiliyoken benm aldıgım muhabbet kuşunada sürekli ilgi gösterip her dk konusmama ragmen tek kelime çıkarabilmiş değil

okdar emek verip ilgilenip konusturmaya çalışıpda sonunda beceremedigimi görmek de var üzücü bi durum... .(

Zaten muhabbet kuşlarının hepsi konuşacak diye bir kaide yok. Biraz da şans işi var..

Herşey dediğim gibi sahibinde bitiyor.

bugun salonda uyuyodm kuşda yandaki masada duruyo kafesinde. biyerden vıcık gucuk diye degisik sesler geliyo saga baktım sola baktım aranıyom nerde gelıyo bu ses dye ki kuşdan gelme ihtimalini hiç düşünmüyorum daha yavru dıye. en son baktım kuş kendi kendine konusuyo degisik sesler çıkarıyo bazen sinirleniyo kelimeyi çıkaramıyo üç dört defa cakırdıyo bagırıyo kendine :) daha 2.5 aylık dişi bakalım 5 aylıga kdar yolu var ölmek var dönmek yok konusturursam videoları paylasırım zaten marifetli mavis gibi :)

hadi gözünüz aydın.inşallah konuşur

yavruyken alınan kusların konusturulması daha kolay. konusturma işlemine gelince karsısında kelimeri tekrar ederek söylerseniz bir süre sonra size eşlik edecektir zaten.

boynunu yukarı aşağı sallıyo bu kelimeyi çıkarmaya çalıştıgından mı ? yoksa kendi kendine oyun mu yapıyo

aldığımda yaklaşık 1 aylıktı 1 ayda kendime alıştırdım konuşmaya başladı 2 aylıkken yani..

gece uyurken üstüne örtü örtüyorsan sabah örtüyü kaldırmadan bi 10 dk filan konuş onunla .

aynısını öterken benimkide yapıyr.

ötme sesinin dışında degişik ses çıkartmaya çalışıyo çıkaramayınca bagırıyo kendine :)

aldığımda yaklaşık 1 aylıktı 1 ayda kendime alıştırdım konuşmaya başladı 2 aylıkken yani..

2aylık bi kuşu konuşturmak baya güç çünkü kime sorsam hep 4-5 aydan itibaren konusuyo diyo demekki kuş baya iyiymiş 2 aylıkken konusabilecek kadar

gece uyurken üstüne örtü örtüyorsan sabah örtüyü kaldırmadan bi 10 dk filan konuş onunla .

bunuda deneyecegim... benim yaptıgım işlem şu kuşla konusurken parmagımın üzerine alıyorum sonra yavaşca konusuyorum dinlerse zaten hiç bi yere kıpırdamadan heykel gibi duruyo dudaklarımı takip ediyo. birincisi bu ikinciside karanlık bi odaya kafesi götürüyorum bi 20 dk orta sesle konusuyorum dikkatini dagıtacak hiç bişey olmadıgı ıcın dınledıgını dusunerekden bunu yapıyorum

2 Aylıkken aldık.3 Aylıkken ilk kelimesini öğrendi.Şu an 6 kelime söylüyor.Yeşil klasik yerli kuş.Öğrettiğimiz zaman günlük 1 kelime öğreniyor.Yeteneğe bağlı

2 Aylıkken aldık.3 Aylıkken ilk kelimesini öğrendi.Şu an 6 kelime söylüyor.Yeşil klasik yerli kuş.Öğrettiğimiz zaman günlük 1 kelime öğreniyor.Yeteneğe bağlı

ilk kelimesini çıkardıktan sonra farklı bi kelimeyi 1 günde ögrenebiliyolar önemli olan ilk kelimeyi söyletebilmek bakalım ugrasıyoruz ama sürekli uyuyo yavru oldugu için

Geri