buğranarefe
Yeni Üye
Merhabalar, iyi günler dilerim. 11.5 yaşında erkek muhabbet kuşum var. Geçtiğimiz ay bir ayağı boşa çıkmaya başlamış, ishal ile birlikte dengesini kaybeder hale gelmişti. Hatta ishal ile birlikte bir gün gibi kısa süre içerisinde o kadar kasıldı ki elimizde hareket edemez duruma geldi. Veteriner eşliğinde (dışkıda parazit bulunduğu için) Sulphamezatine %16 kullanarak o süreci atlattık. Sonrasında öğürmeye benzeyen fakat ardından kusmanın olmadığı bir durum nüksetmeye başladı sürekli. Malum korona, karantina (ailecek o süreçte geçirdik) ve sokağa çıkma yasağı üst üste olduğu için sonraki süreci veterinersiz, elimdeki 4in1 mix ile atlatmaya çalıştım. İlacı kullandığım süreçte ve sonraki 10-15 günlük süreçte problem yaşamadık, sonra öğürmeye benzeyen o hareket tekrar nüksetti ve tekrar 4in1mix kullanımı yaptım. Yine 10-15 günlük iyi geçen süreden sonra dün itibari ile bu sefer kusma ile birlikte önceden olan ayağın kasılımı başladı fakat dengeyi kaybetmedik. Yem yedikten sonra anlık bir nöbet gibi kusarken hem ayak kasıldı hem de sindirilmemiş sulu birbirine yapışık yemler kustu. Böyle beyaz bir madde ile karışık. Anında veterinerine geri götürdüm. Midede asidik bir sorun olabilmesi ihtimali ile birlikte bir ilaç verdi. O ilaçla birlikte tam 24 saat hiç kusma olmadı fakat 24 saatin sonunda tekrar başladı. Bu sefer tek ayak kasılmadı ama kusma nüksetmeye başladı. Verdiği ilaç beyaz renkli acımsı kokan bir ilaç okunuşu emin olmamakla beraber "serin" gibi bir şeydi. İsmini bilmiyorum araştırmak için sorduğumda da tepki gösterdi kendisi. Genel anlamda kendini şişirmeyen, yemini ve suyunu içen, olaylara tepki verebilecek durumdayız. Dışkı etrafında yeşil bir halka bırakıyor fakat uzun zamandır böyle. İlaç zamanında düzelip sonra tekrar başlıyor. Elimde 4in1 mix, Roni-Canker Mix, Sulphamezatine var. Önerilerinizi bekliyorum çünkü veteriner işin içerisinden çıkamadı ama araştıracağını söyledi. Ek tahlil yaptıracak maddi durumum da yok malesef. (Elimde videolar var fakat onları ekleyemedim.) Tecrübeli arkadaşlar dönüş sağlarsa çok sevinirim.