Özgün Arda KOÇ
Yeni Üye
Devit 3 veriyorduk kuşa ağzından veriyorken kafasını çevirdi ve gözüne damladı hemen peçeteyi ıslatıp temizledik gözünü bir sorun olur mu acil cevabınızı bekliyorum.
Veterinerin talimatı 1 damla veriyoruz kısmi felç sallabaş ve gibileri için kuşun beyin sinirlerinde sorun var vermek zorundayız.Kuşa neden D vitamini veriyorsunuz ?
O vitamin yetişkinler için seyreltilmeden bir kuşa verilmesi doğru değil.
Gözünü birkaç kez daha peçete ile silin.
Gidip tekrar sildim ara ara gidip biraz daha sileyim mi yoksa 1 kere yeterli olur mu peçeteyi ıslatmadım bu sefer.Kuşa neden D vitamini veriyorsunuz ?
O vitamin yetişkinler için seyreltilmeden bir kuşa verilmesi doğru değil.
Gözünü birkaç kez daha peçete ile silin.
Gözde sulanma olup olmadığını nerden anlayacağız?Veteriner diyorsa tabii ki kulanın.
Gözde sulanma yoksa bir problem olmaz. Yine de peçeteyi sulandırıp silebilirsiniz içiniz rahat etsin diye. Gözde sulanma ve kızarıklık olursa veterinere danışın.
Bir sorun yok gibi şişme falanda yok sulanma olsa şişerdi gibi düşündüm ben 2side aynı şuan.Diğer gözüne bakın, iki gözü karşılaştırın.
Veteriner 1 damla kullanmamızı söyledi yanında başka ilaçlarda verdi onları kullanıyoruz.D vitamini dikkatli, oranında ve kısa süre kullanılmalı kuşlar için en tehlikeli olan vitamin guruplarından biridir doz aşımı yada uzun süre kullanımı toksit etkisi yapacaktır. Veterinerin verdiği orana dikkat ediniz.