Muhabbet kuşuna ilaç verme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cekusuuu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cekusuuu

Yeni Üye
Merhabalar. 6 yaşındaki Muhabbet kuşumda kursak mantarı var ve durumu zaten kötü. Son 2 3 gündür ilaç almaya baslamistik ve durumu gayet iyiydi. Düzelme görüyorduk. Veterinerimiz elde tutularak ilaç verilmesi gerektiğini söylediği için kuşumuz nefret etmesine rağmen iyileşmesi için elden besleme yaptık.

Ama dün gece korkunç stres yaptı hem ilacı verirken hem de mama ile beslerken. Kendini parçaladı resmen. Benim elimi de. İlaç vermezsem yaşamayacak. Verince de strese giriyor. Bugün ful uyumuş ve kusmuş. İnanılmaz üzüldüm. Kendim işteyim ailem haber verdi. Veteriner sevdiği şeylerin üzerine damlatarak verin ama ilacı bir şekilde verin dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Yanlış şekilde beslemek de istemiyorum.

Muhabbet kuşunu strese sokmadan ilaç veya besleme nasıl yapılır? ne önerirsiniz? Hayvanın durumu acil ve ilaç alması gerek. Her türlü öneriye açığım 🙁

İnsülin şırıngası kullanın o daha ince olduğu için daha kolay verirsiniz ilacı. Elle beslemeye gelirsek kursaktan besleme yapılması gerekir böylece mama kursağa direkt verilmiş olur ama ağızdan verilirse bu daha uzun sürebilir ve kuş yutmayabilir ve aşırı strese girebilir çırpınabilir. Elle beslemeyi ağızdan yapıyorsanız yapmayın.

Damlalık verdi veteriner ilaç için. Ama hayvan her türlü eldeyken strese giriyor. Bunun bir alternatifi yok mudur? Elde tutmadan verilemez mi ya? Mama için de kursak beslemesi değil de ağızdan önerdi veteriner.

Şırınga ile de aniden gidiyor ilaç. Tek tek vermemiz lazımmış damlaları

Hastalık sebebiyle çok hızli zayıfladı. Bir de tam tedavi sürecinde yemimizi değiştirmiştik. Başlarda da sevmiş gibiydi ama sonraları çok eşelemeye ve yememeye başladı. Veterineri de kilo alması gerektiği için mama verdi.

Ağızdan damlatma olayına miniğim alışabilirse tedavide yol kat edicez umarım 🙏🏼🐦 teşekkür ederim yine de öneriler için

20 ml lik suluk bulabililirseniz işiniz kolaylaşır. O suluğun 1/3'ü nü doldurup 3 damla ilaç katarsınız mesela..

Geri