Merhaba,
7-8 Aylık dişi bir muhabbet kuşumuz var.
2 gündür şuuru yerinde değilmiş gibi davranışlar sergiliyor. Bizi tanımıyor.
-Kafesinde başı hep aşağıda ve başı eğik duruyor. Hareketleri tutuk.
-Sık olmamakla birlikte ara sıra hapşırıyor.
-Kafesin içinde yerde ya da tellere tutunarak kanatlarıyla çırpınır gibi hareketler yapıyor. Bunu yaparken bir yerleri ısırmaya çalışıyor.
-Parmağımı karnına dokundurunca alıştığı gibi üzerine çıkıyor. Avucumda tuttuğumda kızgın sesler çıkarması gerekirken çıkarmıyor. Sadece güçsüz bir şekilde kurtulmaya çalışıyor.
-Yem yemiyor. Dışkısı normale göre biraz daha sulu. Ama ishal değil.
-Uçurduğumda yükselip tavana çarptı, sonra yere düşer gibi indi. Normalde iyi uçardı.
-Hareketleri Alzaymır olmuş bir insanınkiler gibi.
Ne yapmam lazım bilemiyorum. Grip ya da ishale benzemiyor. Kuşlarda bunların dışında bir hastalığı tanımlayabilecek bir veteriner bulmanın zor olduğunu biliyorum. Muhabbeti bu belirtileri gösterip iyileştiren ya da hastalığın ne olduğunu bilen varsa yardımcı olabilir mi?
7-8 Aylık dişi bir muhabbet kuşumuz var.
2 gündür şuuru yerinde değilmiş gibi davranışlar sergiliyor. Bizi tanımıyor.
-Kafesinde başı hep aşağıda ve başı eğik duruyor. Hareketleri tutuk.
-Sık olmamakla birlikte ara sıra hapşırıyor.
-Kafesin içinde yerde ya da tellere tutunarak kanatlarıyla çırpınır gibi hareketler yapıyor. Bunu yaparken bir yerleri ısırmaya çalışıyor.
-Parmağımı karnına dokundurunca alıştığı gibi üzerine çıkıyor. Avucumda tuttuğumda kızgın sesler çıkarması gerekirken çıkarmıyor. Sadece güçsüz bir şekilde kurtulmaya çalışıyor.
-Yem yemiyor. Dışkısı normale göre biraz daha sulu. Ama ishal değil.
-Uçurduğumda yükselip tavana çarptı, sonra yere düşer gibi indi. Normalde iyi uçardı.
-Hareketleri Alzaymır olmuş bir insanınkiler gibi.
Ne yapmam lazım bilemiyorum. Grip ya da ishale benzemiyor. Kuşlarda bunların dışında bir hastalığı tanımlayabilecek bir veteriner bulmanın zor olduğunu biliyorum. Muhabbeti bu belirtileri gösterip iyileştiren ya da hastalığın ne olduğunu bilen varsa yardımcı olabilir mi?