Muhabbet kuşumun solunum rahatsızlığı

DenizA

Yeni Üye
Merhaba değerli forum arkadaşlarım. 8 yaşındaki muhabbet kuşumun 1-2 gündür solunum rahatsızlığı (art arda hapşırma, hık hık etme) ve birkaç gün öncesinde başlayan tüy dökümü var. Oda sıcaklığımız 24-25 derecelerde. Gözlemlerime göre yeme içmede sorunumuz yok, ayrıca genel olarak bi sakiniz. Oyuncakla ara sıra oynuyoruz ama gün içinde pek ötmüyoruz. 1-2 ay öncesine kadar evimde başka kuşlar da vardı fakat sahiplendirmek zorunda kaldım. Belki sessizliğimizin bi kısmı bundan dolayıdır ama bununla alakalı ayrı bir konu da açacağım fakat şimdi oraya detaylıca girmeye gerek yok sanırsam. Hapşırıkların ilk günüden beri araştırıp öğrenmeye çalışıyorum ama net bir sonuç elde edemedim. Sizler umarım yardımcı olabilirsiniz. Rahatsızlığımızın sebebi nedir, tedavisi nedir, önlemi nedir? Değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevirinim, saygılar 🙏

Not: Video bağlantısını ve taze dışkı görselini ekliyorum.

Son düzenleme:
Nefes alırken kuyruğunda tuklama oluyor sanki. Doğru mu gördüm hep öyle mi ? Tüye girmiş ve stres yapmış olabilir diye hemen ilaç önermiyorum. Hastalık varsa bile daha başlangıç aşamasında. Probiyotik var mı evde ? Varsa birkaç gün üstüste verin yoksa edinin.
Ayrıca kuş kilolu. Günlük uçuyor mu yoksa hep kafeste mi ? Uçmaya teşvik edip karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri vermemeniz gerek. Gerekirse bir video daha paylaşın yarın. Gözlemleyip gerekli müdahaleyi yaparız. Ama her halükarda zayıflaması şart 👍

Nefes alırken kuyruğunda tuklama oluyor sanki. Doğru mu gördüm hep öyle mi ? Tüye girmiş ve stres yapmış olabilir diye hemen ilaç önermiyorum. Hastalık varsa bile daha başlangıç aşamasında. Probiyotik var mı evde ? Varsa birkaç gün üstüste verin yoksa edinin.
Ayrıca kuş kilolu. Günlük uçuyor mu yoksa hep kafeste mi ? Uçmaya teşvik edip karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri vermemeniz gerek. Gerekirse bir video daha paylaşın yarın. Gözlemleyip gerekli müdahaleyi yaparız. Ama her halükarda zayıflaması şart 👍
Evet, tuklama dediğiniz kuyruğun yukarı aşağı kıpırdaması ise çoğunlukla öyle. Evimde probiyotik yok, çok nadir hastalandığımız için genelde sade kefir ile probiyotik ihtiyacını gideriyordum. Tavsiyeniz üzerine söylediğiniz ürünü hemen yarın temin etmeye çalışırım. Ben kendisini çocukken sahiplendiğimden o zamanlar ilk birkaç uçmasında sorunsuzca uçarken bi anda yere düşüyordu o yüzden kafesinden çıkartmıyordum ki kendisi buna fazlasıyla alıştı. Kafesi kendisi için çok geniş ama tabii içinde uçmak gibi bi aktivitesi yok. Anca tünekten tüneğe giderken kanat çırpıyor vs.

Yem olarak Goldwings Premium kullanıyorum, yem dışında eğer iştahsızlık durumları olursa (son zamanlarda sık sık tüye girip çıktık) yulaf tohumuna hayır demediği için ekstra rutini dışında biraz yulaf tohumunu veriyordum. Belki o yüzden biraz kilo almış olabilir. Goldwings Premium ise karışık bir yem zaten. Öğrenmek istediğim yemi mi değiştirmeliyim yoksa ekstra verdiklerime mi dikkat etmeliyim ? Tüy dönemi için de genel bi öneriniz varsa bilmek isterim. Ve son olarak günlük kaç saat dışarı çıkartmamı tavsiye edersiniz 🙏

Kanatlıoil prozim öneririm. Geniş içerikli etkili bir üründür. Aynı markanın vitabol ürününü de edinin vitamininiz yoksa. Genel olarak kullanmanız gerekecek.

Yapabildiğiniz ölçüde fazla dursun dışarıda ve olabildiğince fazla uçsun 👍

Yapabildiğiniz ölçüde fazla dursun dışarıda ve olabildiğince fazla uçsun 👍
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yarın hemen probiyotik temin etmeye çalışacağım, en kötü ihtimalle internetten tavsiye ettiğiniz probiyotiği satın alacağım ve gelene kadar bir şekilde idare edeceğiz. Görüşmek üzere 🙌

Kuş bariz kilolu ve kilo vermesi gerekiyor en az 40 gr olmalı. 40 gr - 45 gr arası olmalı. Ve kuşlara süt ürünleri verilmez kesinlikle. Kefir vermek doğru değildir..

Geri