Merhaba, komşumuz köye gittiği için kuşlarını bize bıraktı. Kuşlar bir çift mavi olan gayet sağlıklıyken sarı olan kabarık duruyor ve çok az dışkılıyor. Elime aldığımda ise kemiği elime batıyor aşırı zayıf ama yaklaşık 1 aydır kuş bu şekildeymiş. İştahında bir kesilme yok yumurta mamayı severek yiyor yem de yiyor ancak geldiğinden beri (yaklaşık 5 gün) hiç su içtiğine denk gelmedim. Kafeslerini 2 günde bir temizliyorum. Mantar olmasından endişelendim çünkü yem yediğinde kusuyordu. Ancak kustuğu şey kokmuyor, ağzı da kokmuyor kendi vücudunda da mantar yok. Daha önceki kuşum da mantar olmuştu o yüzden biraz biliyorum belirtilerini. Fakat 1 aydır bu şekildeyse yanındaki dişi kuşa da bulaşmış olurdu diye düşünüyorum. Sorununu çözemedim. Bir de (mavi) dişi kuş, (sarı) erkek olan kuşa yem yedirmiyordu ilk geldiklerinde ne zaman yem yese kafasına vuruyordu. Tek büyük akıllı yemlik vardı iki küçük yemliğe çevirdim şimdi rahatça yiyebiliyor sarı olan da. Sirkeli su ve vitamin koydum ama su içtiğine denk gelmediğim için içti mi içmedi mi bilmiyorum. Kuşun ve dışkısının fotoğrafını bırakıyorum umarım sıkıntısını anlayan birileri çıkar. Şimdiden teşekkür ederim. (Beyaz kaplı olan erkek yani sarı kuşun dışkısı)