mihrialrin
Yeni Üye
Merhabalar, 10 aylık erkek muhabbet kuşum 4 gündür geceleri 4-5 defa uyurken nefes alıp vermekte zorlanıyormuş gibi ses çıkararak uyanıyor, sürekli hapşırarak hızlı hızlı nefes alıp veriyor ve hırıltılı ses çıkıyor. 4 gün önce dışkısından çok az kan geldi ancak kızgınlık döneminde ve yanına yeni dişi kuş aldık, kan gelmesinin sebebi kızgınlık döneminde olduğu içindir diye düşündük aynı zamanda veterinere götürdüm ama herhangi bir şeyi olmadığını söyledi ancak daha sonra dışkısı sürekli ya su gibi geldi ya da açık yeşil renginde yapışkan gibiydi. Son 1 aydır Aminosol adlı vitamini kullanıyordum veteriner onu da vermemem gerektiğini söyledi. Yine 4 gün önce uykusundan uyanarak uçmaya çalıştı sürekli bağırarak kanat çırptı, elime alarak sakinleştirmeye çalıştım yaklaşık beş dakika sonra sakinleşerek uyudu ancak sonrasında yine nefes alıp vermekte zorlanarak uyandı elime alarak göğsünü ve boğazını hafif okşadım öylelikle sakinleşti. 4 aydır zaten sanırım kilo aldığı için uçmuyor sadece dengesini kaybettiği zamanlarda kanatlarını çırpıyor ancak o zaman bile nefes alış verişi hızlanarak hırıltılı bir ses çıkıyor. Sadece tünekte dururken kambur bir şekilde duruyor elimize aldığımızda duruşu düzeliyor. Cereyanda kaldığını düşünmüyorum çünkü çok dikkat ediyorum odalarındaki camları gün içerisinde sadece beş dakikalığına havalandırmak için açıyorum. Sadece burun tıkanıklığı olabilir mi yoksa astım hastalığı ya da solunum enfeksiyonu gibi ilerlemiş bir hastalığı olabilir mi? Yardım edebilirseniz çok sevinirim.