betulsuskun
Yeni Üye
merhaba herkese. neredeyse 1 yaşına girmiş muhabbet kuşumun 8 haziran sabahı yanına gittiğimde sol ayağında bir sıkıntı olduğunu fark ettim. ayağının üstüne basabiliyordu fakat sıkmıyordu. ayağını hareket ettirebiliyordu, yukarı çekmek gibi. yani ayağında his vardı. oturduğumuz yerde kuşlardan anlayan bir abi var, ona sorduğumda incittiğini, bir süre sonra geçeceğini söyledi. ben de veterinere götürmedim çünkü arabamız yok ve yakınlarda veteriner yok, kafesle götürmek zor olacak. daha sonra 20 haziranda, yani dün, fark ettim ki sağ ayağı da aynı durumda. kafesin içinde hareket ederken gagasından yardım alıyor. iki ayağı da güçsüz durumda. kafesin teline atladığı zaman geri tüneğine dönmekte zorlanıyor vs. yine o dediğim abiye sordum dün ne olduğunu, kuşa gelip baktığında tüy değiştirme döneminde olduğunu, bu yüzden yorgun düştüğünü söyledi. suyuna birkaç damla sirke damlatın falan dedi. acaba başka bir şey var mı? eklediğim resimdeki gibi tutuyor ayaklarını arada bir. boynu falan kaşınınca ayaklarıyla kaşıyamıyor, tüneğe sürtünüyor. dediğim gibi veterinere gitmem sıkıntı olacak, tabii ciddi bir sorun varsa gideceğim. bu tüy dökme mevzusu doğru mu? ayaklarında güçsüzlük yapar mı böyle? cevaplar için şimdiden teşekkürler...