muhabbet kuşumun çocuğu olsun istemiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan maviş31
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maviş31

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Benim bir erkek kuşum var çoğunlukla evde kimse olmuyor. Bu yüzden bir eş almaya karar verdik ama yumurta almak istemiyoruz çünkü ilgilenemem bunun için ne yapmam lazım? Yuvalık takmam lazım mı?

Merhaba arkadaşlar. Benim bir erkek kuşum var çoğunlukla evde kimse olmuyor. Bu yüzden bir eş almaya karar verdik ama yumurta almak istemiyoruz çünkü ilgilenemem bunun için ne yapmam lazım? Yuvalık takmam lazım mı?

Eş alınca hemen çiftleşme olmuyor zaten birçok kuşta.

Yuvalık takmadığınız sürece çoğunlukla çiftleşme olmaz diye biliyorum. Çünkü dişiler yumurtladıklarında yavrularını tenha, güvenli bir yerde büyütmek ister. Böyle bir alan sağlanmazsa genellikle dişi çiftleşmeyi reddeder.

Yuvalık takmadığınız sürece çoğunlukla çiftleşme olmaz diye biliyorum. Çünkü dişiler yumurtladıklarında yavrularını tenha, güvenli bir yerde büyütmek ister. Böyle bir alan sağlanmazsa genellikle dişi çiftleşmeyi reddeder.
peki bu hayatlarında bir probleme sebep olur mu yani yuvalık takmazsam geçinezemler mi?

hocam birde şeyi soracağım benim erkek olduğunu tahmin ettiğim bi kuşum var yanına dişi alacağım şimdi ama erkeğin baş çizgileri yavaş yavaş kayboldu son haftalarda 7 aylık falan diye tahmin ediyorum onun yanına yavru kuş alırsam sorun çıkarır mı yaşından dolayı?

hocam birde şeyi soracağım benim erkek olduğunu tahmin ettiğim bi kuşum var yanına dişi alacağım şimdi ama erkeğin baş çizgileri yavaş yavaş kayboldu son haftalarda 7 aylık falan diye tahmin ediyorum onun yanına yavru kuş alırsam sorun çıkarır mı yaşından dolayı?
Dişi bir tık küçük olabilir ama yaşları yakın olsa iyi olur. Mesela 5-6 aylık bir dişi alın, ayrı bir kafeste 15 gün dursun, kafesleri odada birbirlerini görebilecekleri bir yere koyun.

15 gün sonra karantina süreci dediğimiz, yeni gelen kuşumuzda hastalık varsa diğerine bulaşmaması için tedbiren beklediğimiz süreç sona eriyor. Artık kuşları bir araya getirirsiniz. İlk günler durgun olabilirler ancak sonra birbirleriyle ilgilenmeye başlarlar.

Eğer anlaşamadıklarını ve ciddi kavga ettiklerini görürseniz eşini değiştirebilirsiniz. Ama genellikle anlaşırlar. İkisi de 1 yaşlarını doldurduğunda artık üretime hazırdır. Zaten bu da 3-4 ay sonraya denk geliyor. Yani sonbahar mevsimine. Bu da tam üretim mevsimidir. Karar sizin.

bir hastalık varsa 15 günde belli olur mu yani ekstra birşey yapmama gerek var mı ? birde hocam sormak istediğim birşey var vitamin çok önemli mi ben bugüne kadar vermedim ama kuşla birlikte vitaminde alayım diyorum.

bir hastalık varsa 15 günde belli olur mu yani ekstra birşey yapmama gerek var mı ? birde hocam sormak istediğim birşey var vitamin çok önemli mi ben bugüne kadar vermedim ama kuşla birlikte vitaminde alayım diyorum.
Yeni alacağınız kuşun ön kontrollerini yapıp önleyici tedbirleri almalısınız. Bit ve parazit ihtimaline karşı ivermektin içeren ense damlası kullanımı mutlaka yapılmalı, kuş gözlem altında tutulup dışkıda anormallik, davranışlarında anormallik, solunum sisteminde anormallik olup olmadığını incelemeli bir sorun yoksa birleştirmelisiniz.

Yuvalık takılmasa dahi kuşlar kafes tabanına yada köşesine yumurta bırakabilir bunu önlemek pek mümkün değil.

Evet vitamin takviyesi olmazsa olmaz. Röhnfried markasına ait;

BT Amin Forte: B vitamini
Entrobac Probiyotik
Gervit-W Multivitamin

temin edebilirsiniz.

Evet vitamin takviyesi olmazsa olmaz. Röhnfried markasına ait;

BT Amin Forte: B vitamini
Entrobac Probiyotik
Gervit-W Multivitamin

temin edebilirsiniz.
Bunları Karadenizpet.com'dan, Trendyol veya Hepsiburada'dan temin edebilirsiniz.

Geri