ByRiff
Yeni Üye
Dişi muhabbet kuşum şu an 4-5 aylık civarında, yaklaşık 9 gün önce kızgınlık yumurtası yaptı ve erken dönemde yumurtlamaya başladığını düşünüyorum. İlk 3 yumurtasını yorulmaması adına yuvasından aldım fakat dün 4. yumurtasını yaptı ve karnına baktığımda halen yumurtası olduğunu görüyorum. Son yumurtayı daha fazla tetiklenmemesi için yuvasında bıraktım. Bunu durdurmak için kafesteki oyuncaklarını çıkardım, yerini değiştirdim ve daha fazla yumurtlamasın diye gün ışığını günde 8 saate kadar düşürdüm.
Kafeste kalsiyum, protein, vitamin vb. ihtiyaçlarını karşılayacak her şeyi var bakımında sorun yok.
Kronik yumurtlaması bitince yanına eş de almak istiyorum ama bu yumurtlamanın ne zaman biteceğini bilemiyorum.
Bunu durdurmak ve sağlığını korumak için neler yapabilirim, bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan fikirlerini bekliyorum...
Kafeste kalsiyum, protein, vitamin vb. ihtiyaçlarını karşılayacak her şeyi var bakımında sorun yok.
Kronik yumurtlaması bitince yanına eş de almak istiyorum ama bu yumurtlamanın ne zaman biteceğini bilemiyorum.
Bunu durdurmak ve sağlığını korumak için neler yapabilirim, bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan fikirlerini bekliyorum...