Muhabbet kuşumda göz sulanması

Çok teşekkürler... Üç gündür probiyotik veriyordum hatta dün son günüydü. Odadaki cam hep üstten açık oluyor ve cereyandan hastalanmasınlar diye kapıyı kapalı tutuyoruz. Bugünlük ilaç mevzusu bitti, bir tek akşamdan A21 vermeye başlayacağım İnşallah.

Bir de şu anda yem büyüklüğünde bej renginde minik minik taneli dışkılar yapıyor. Ikınırken biraz zorlanıyor. Bu kadar küçük dışkılar yetersiz beslendiği için mi acaba diye düşünüyorum.

Mantar olan kuşta sindirim problemleri de ortaya çıkar,ıkınma görülebilir,az dışkılama olabilir... Kuşunuzda mantar ilerlemiş,umarım tedavi işe yarar.. Çünkü tedaviye kuşun durumu ağırlaşınca başlandı.. Tedavi uzun sürebilir

İlaç damlattınız mı ağzına tepkisi nasıldı kusma oldu mu ?
Evet damlattım. Kusma olmadı zaten halsiz olduğu için fazla tepki vermedi. Biraz silkinip uyudu. Işıklar kapalıydı içeri girdiğimde tabanda uyuyordu.

Tabana inmesi iyi haber değil. Ama yine de umudunuzu yitirmeyin.
Mantar olan kuşta sindirim problemleri de ortaya çıkar,ıkınma görülebilir,az dışkılama olabilir... Kuşunuzda mantar ilerlemiş,umarım tedavi işe yarar.. Çünkü tedaviye kuşun durumu ağırlaşınca başlandı.. Tedavi uzun sürebilir
Merhaba, kusura bakmayın, biliyorum çok soru soruyorum ama kuşum kötüleşmeye devam ettiği için endişeleniyorum. Artık hiç uçamıyor, dışarıda bile hep yerde ve alçaklarda geziniyor. Bugün ilacın ikinci günü. Dışkı takibi yapıyorum ve rengi bazen beyaz bazen kahverengi.

Normalde elimi üstten yaklaştırınca hemen kaçan kuşumu rahatlıkla avcuma alabiliyorum ve avcuma aldığımda hiç tepki vermiyor, kaçmıyor, öylece duruyor.

Bağırsak enfeksiyonu olma ihtimali var mı? Kahverengi dışkı kesin kursak mantarına mı işaret, bir ihtimal bağırsak enfeksiyonu gibi bir şeyi varsa da Mikostatin iyi gelir mi?

Mikostatin mantar ilacıdır bağırsak enfeksiyonlarında işe yaramaz.
Yani öyle bir duruma gelmişse herşeye hazırlıklı olun 🥲

Mikostatin mantar ilacıdır bağırsak enfeksiyonlarında işe yaramaz.
Yani öyle bir duruma gelmişse herşeye hazırlıklı olun 🥲
Çok üzgünüm gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Şimdi suluğuna biraz elekrolitli probiyotik koydum. Şu anda kusması yok belki de mantar değil sadece pankreastan böyle.

Mikostatini dünden beri nasıl kullandınız ?
Kuşum az önce vefat etti. Çok üzgünüm, çok bağlandığım ve bana en çok alışan kuşumdu. Şimdi tek kuşumla kaldık İnşallah ona da Fıstık gibi iyi bakacağım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Kuşum az önce vefat etti. Çok üzgünüm, çok bağlandığım ve bana en çok alışan kuşumdu. Şimdi tek kuşumla kaldık İnşallah ona da Fıstık gibi iyi bakacağım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Başınız sağolsun. Sizi çok iyi anlıyorum. Çok üzücü bir olay. Kafes tabanına inen kuşun toparlama ihtimali çok düşük oluyor maalesef.

Üzüldüm..
😪

Geri